Четвъртък, 13 Август 2020

Вторник, 07 Юли 2020 14:21

Румен Петков: Премиерът Борисов инспектира неща, от които си няма хал хабер

На 9 юли в 18 ч. пред сградата на Министерски съвет ПП АБВ свиква протестен митинг с искане за оставка на правителството

 

Премиерът Борисов инспектира неща, от които си няма хал хабер, заяви лидерът на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция в централата на партията.

"Това, което стана в неделя, е смущаващо. Няколко телевизии прекъснаха предаванията си, за да направят извънредно включване от околовръстното на Поморие. Това е Ким - чен Ур, Ир, но нашият - бетéр. Той ходи да инспектира строителство. Вместо да иде да инспектира пожара в операта в Русе, ходи да инспектира строителство. Какво разбира той от строителство? Нищо. Пожарникар си, иди виж пожара в Русе. Кажи: "Тук пожарната действа, както трябва, не действа както трябва". Какво инспектираш неща, които хал хабер си нямаш от тях.“, коментира Румен Петков коментира инспекцията на министър-председателя в Поморие.

Нелепа е мярката за удължаване на епидемичната обстановка, подчерта лидерът на АБВ по повод удължаването на мерките до края на месеца. По думите на Румен Петков, в удължаването на мерките няма никакви аргументи.

„Сега ще ходим с маски, а на стадиона – 12 хиляди души начело с Кирчо Ананаев. Това е цинизъм“, възмути се Петков. "Това, на което сме подложени, е безумие. Ананиев трябва да знае, че ще лежи в затвора", подчерта Петков.

„Елате да ги изметем!“, призова Румен Петков и напомни, че на 9 юли в 18 ч. пред сградата на Министерски съвет партията свиква протестен митинг.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Взели сме всички предпазни мерки за спазването на съответните хигиенни и санитарни изисквания, които налага Министерството на здравеопазването, и сме осигурили с наши активисти собствена охрана – хора, които да се грижат за дистанцията и за мерките“, увери лидерът на АБВ.

„За нас е много важно да не допуснем митингът да се изкриви, както го правят някои други субекти. За нас, като политически субект, е изключително важно да кажем, че това правителство трябва да бъде изметено, но да го кажем по достоен начин“, подчерта Румен Петков.

„Обръщам се към всички: елате да ги изметем. Иначе те ще пометат гражданското общество. Вървим в посока, на която биха завидели Тодор Живков и Милко Балев взети заедно“, заяви Румен Петков.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар