Четвъртък, 13 Август 2020

Сряда, 08 Юли 2020 08:59

Убиецът на Милен Цветков иска да излезе на свобода (обновена)

Съдът го остави в ареста заради „висока обществена опасност“

 

22-годишният Кристиян Николов, който на Великден предизвика пътен инцидент, при който загина журналистът Милен Цветков, остава в ареста, реши Софийският градски съд.

Съдът отчете високата обществена опасност на деянието на Николов, който е шофирал с висока скорост след употреба на наркотици, не е спрял на червен светофар и е застрашил живота и на пешеходци, и на други участници в движението.

Според съда, въпреки че има чисто съдебно минало, има опасност на свобода Кристиян Николов да се укрие или да извърши друго престъпление. Кристиан Николов не съдействал на полицията и прокуратурата и е отказвал да му бъде направена психиатрична експертиза, стана ясно по време на заседание в Софийски градски съд.

Определението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

По-рано днес стана ясно, че Кристиян е поискал от съда мярката му за неотклонение да бъде изменена и настоява да излезе на свобода.

Адвокатът на Кристиан контрира, че задържането му в ареста е репресия. „Приключването на разследването в сроковете до голяма степен зависи и как отсрещната страна ще упражни своите права и няма да шиканира процеса. Към момента той не съдейства. Всички доказателства към момента сочат това, което и съдът прие - че има обосновано предположение за извършване на едно такова престъпление, за каквото му е повдигнато обвинение, и има опасност същият да се укрие или извърши ново престъпление”, обясни прокурор Иван Кучиев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Припомняме, че на 22 април съдия Мина Мумджиева остави Кристиян за постоянно в ареста, а на 27-ми април се появи информация, че той няма да обжалва наложената мярка. Адвокатът му тогава коментира, че така Николов демонстрира, че е готов да съдейства на разследващите.

22-годишният мъж е подведен под отговорност, че е убил журналиста умишлено, тъй като бил употребил четири вида наркотици през последните 24 часа преди фаталния удар. С това обвинение той може да получи дори и доживотен затвор.

Обвинение беше повдигнато и на майката на Кристиан Николов – бизнесдамата Десислава Николова, която беше пусната под гаранция от 100 000 лева. Тя ще отговаря пред съда за това, че е предоставила автомобил на дрогирания си син.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар