Петък, 14 Август 2020

Петък, 10 Юли 2020 11:30

Пламен Узунов вече е с обвинение, Илия Милушев – във военната прокуратура

 

Според обвинението Узунов е създал облага за Бобоков – информираност, с последици снижаване на доверието в президентската институция

 

 

Президентският секретар Пламен Узунов вече е с повдигнато обвинение, съобщи защитата му. Той беше арестуван вчера по разследването за търговия с влияние.

Става дума за изпращане през приложението WhatsApp на информация с източник БТА. Това обяви пред журналисти адвокатът на Узунов Емилия Недева.

Според обвинението Узунов е създал облага за Бобоков – информираност, с последици снижаване на доверието в президентската институция.

Обвинението е за разпространяване на информация, поверена му от служба "Военна информация". Узунов е задържан за 72 часа в следствения арест, ще се иска постоянно задържане под стража.

Същевременно президентският съветник Илия Милушев, който също беше арестуван вчера, беше доведен във военната прокуратура, съобщава "Епицентър".

Очаква се да му бъде повдигнато обвинение, каза адвокатът му Атанаска Каракашева. Тя обясни, че в искането за отнемане на допуска до класифицирана информация било записано, че това става заради дейност против националната сигурност и ненадеждност, заради факти и обстоятелства, които биха дали възможност за изнудване на лицето.

На влизане, след като беше доведен от 3-то районно, Милушев каза само, че се чувства добре: Идеално, перфектно се чувствам.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Съпругата му Жени Милушева обясни, че преди няколко дни в дома им е имало обиск. Тя смята, че това било "съшита с бели конци история", а целта била да се дискредитира президентът.

Припомняме, че съветникът на президента по въпросите на националната сигурност и отбрана Илия Милушев беше арестуван вчера за 24 часа. Това стана по време на акция, ръководена от Специализираната прокуратура.

Заедно с него е задържан и бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване“. Срещу тях са образувани досъдебни производства за разгласяване на държавна тайна.

Първоначално Милушев е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция “Технически операции”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция

“Разузнаване”, и в тях се съдържа държавна тайна. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Акцията на прокуратурата беше съпроводена от протести в подкрепа на президентската институция и срещу действия на прокуратурата в сградата на администрацията на Румен Радев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар