Четвъртък, 16 Юли 2020

Сряда, 20 Април 2016 15:32

Превозвачи отвръщат на удара, 300 000 българи ще висят на границата

Скандал тресе бранша, БАСАТ блокират и петте ГКПП-та с Гърция по 24 часа

Стара вражда между превозваческите сдружение у нас ще прецака Великденските празници на около 300 000 българи, тръгнали към Гърция. От 29 април в 10 часа ще бъдат блокирани и петте ГКПП-та на границата с южната ни съседка. Това заяви пред BIG5.BG Миролюб Столарски, председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ). В затварянето участие ще вземат и Съюзът на международните превозвачи.

Граничните пунктове ще бъдат затворени по 24 часа и само 4 часа ще се пропускат камиони, автобуси, автомобили и хора в двете посоки, предупреди Столарски.

"Ние бяхме на границата, когато гърците блокираха и се подиграваха с нас. Сега ще направим същото. Който иска да ни подкрепи добре дошъл", заяви Миролюб Столарски. Националното сдружение на българските превозвачи (НСБП) пък изобщо не знаеха за намеренията на колегите си. Това доказва, че те няма да бъдат на блокадата от 29 април, но и че има вихреща се интрига между родните организации.

"Ние не сме казвали, че ще отвръщаме на удара. Просто призовахме българите, заради блокадата през февруари да не пътуват по Великден в Гърция, а да си останат в България. Това, което ще направят колегите е некоректно и анонимно. А ние брахме срама и понесохме щети от блокадата на съседите. Събрали се трима души и решили да блокират границата. Те ще прецакат почивката на 300 000 българи, които с нищо не са виновни за събитията през февруари", коментираха пред BIG5.BG от  НСБП, които са член на ССИ.

От сдружението призоваха тези, които ще блокират границата с Гърция да излязат с имената си. "От НСБП не бяха на границата по време на блокадата", обвини ги Миролюб Столарски. Той призна, че заради бизнеса винаги е имал конфликт с Красимир Лалов, който е зам.- председател на НСБП. Освен него нямаше тникой друг от сдружението им на границата, заяви Столарски. Необясним е скандалът, тъй като бизнесът на Миролюб Столарски е с автобуси, а на колегата му е с камиони.

"Столарски се появи веднъж на границата с министър Москов", контрираха от НСБП. Със сигурност обаче тлеещата връжда между организациите ще затрудни пътуването на хиляди българи и международни превозвачи. След блокадата на гърците, продължила повече от месе,ц през зимата, така и не стана ясно какви са щетите за родните превозвачески компании. Биха се тъпани и се надаваше вой, Министър Москов ходи няколко пъти, а два месеца по-късно всичко заглъхна и никой няма претенции към Гърция или към ЕК за нарушените правила и финансовите загуби и обещетения!

Александра Йорданова, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 20 Април 2016 15:32
  Н.Пр. Димитриос Хронопулос пред BIG5: България е най-важният пазар за износ на гръцките продукти и услуги в Балканите

  Решението на турските власти от миналия петък е едно чисто политическо решение! То е насочено не само към вътрешността на самата Турция, но и към целия свят, най-вече към мюсюлманските страни. Това решение срути един мост. „Света София“ до днес бе мостът между народите, религиите, цивилизациите и културите. В основата на това решение е политическия интерес. Решението „Света София“ от храм-музей да се превърне в джамия разруши този мост и изгради една стена, която раздели културите, народите и религиите, каза в интервю пред Оля Ал-Ахмед за BIG5 посланикът на Гърция у нас Димитриос Хронопулос

 • Сряда, 20 Април 2016 15:32
  От днес пътуваме до Гърция само с отрицателен PCR тест

  От 6.00 ч. тази сутрин желаещите да почиват в Гърция български граждани ще трябва да представят отрицателен резултат от актуален PCR тест на английски език, като формулярът трябва да съдържа трите имена и номера на паспорта или личната карта на пътника, предаде БНР.

 • Сряда, 20 Април 2016 15:32
  Гърция върна декларациите за туристите

  От тази нощ гръцките власти възстановиха системата за подаване на декларации на туристите, които желаят да влязат в страната.

Оставете коментар