Четвъртък, 13 Август 2020

Събота, 11 Юли 2020 14:47

Директорът на ОДМВР-Бургас подаде оставка

Не пазим нито една политическа сила, ние пазим българските институции, заяви пък главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг

Радослав Сотиров директор на ОДМВР БУРГАС подаде оставка, предаде репортер на Радио „Фокус“-Бургас.

Новината се разчу почти веднага, след като вътрешният министър Младен Маринов обяви пред медиите, че по искане на премиера Борисов настоява за оставката на Сотиров.

Не пазим нито една политическа сила, ние пазим българските институции, заяви пък главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг.

„Предната вечер имаше протест, всичко протече мирно и тихо, нямаше проблем. Снощи до едно положение, въпреки че имаше два протестиращи митинга, нямаше никакъв проблем. Но при приключване на едно от мероприятията явно хора, които бяха отишли на тези събития с точно определена задача, аз не се притеснявам смело да заявя, че всичко беше предварително подготвено, ние имахме тази информация. Имаше такава информация, че ще има платени хора, хора от спортните среди. Хора, които имат интерес да предизвикат безредици“, каза той, цитиран от „Фокус“.

Иванов добави, че всички полицаи, които бяха снощи бяха подробно инструктирани да не използват физическа сила.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 11 Юли 2020 14:47
  Сачева: Говорете си, Фейсбук пехливани, не ми пречите

  Социалният министър обясни, че мерките, предвидени в закон са заслуга на Борисов, защото проявил воля да ги изпълни

 • Събота, 11 Юли 2020 14:47
  Димитър Ганев: Борисов е в оставка на полусъединител, редовните избори са лоша перспектива за него

  Много хора одобряват и подкрепят този протест, макар да си стоят вкъщи, но да не си представяме, че той ще прелее в някаква огромна политическа енергия, която ще премаже цялата политическа и партийна система и ще промени всичко революционно. Не трябва да си представяме такова нещо. Това мнение изрази политологът от изследователски център "Тренд" Димитър Ганев пред БНР.

 • Събота, 11 Юли 2020 14:47
  Борисов: Отпускаме над 16 млн. лева за 160 училища, даваме 100 млн. и за студентите

  Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора, обясни министър-председателят

  Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов и публикува кратко видео от конферентното заседание на правителството.

  „Поехме и изпълняваме ангажимент си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.“, написа още премиерът.

  „Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката“, обясни Борисов.

Оставете коментар