Петък, 07 Август 2020

Вторник, 14 Юли 2020 13:10

Горанов: Нямам никакво намерение да подавам оставка!

Оставката на правителството не стои на дневен ред, заяви Владислав Горанов в Пловдив.

Вицепремиерът добави, че исканият вот на недоверие, който ще внесе в Народното събрание групата на БСП, няма да успее.

„Колкото до моята оставка, тя също не стои на дневен ред. Пликове с пари не са стигали до мен. Това са коментари на обвиняем човек. Подобни твърдения са резултат на състоянието на хората, които ме обвиняват. Вотът на доверие няма да е успешен. Не сме запознати с мотивите. Левицата не е в кондиция да управлява държавата. Не сме видели нищо градивно от тях. Коректна е позицията на посолството на САЩ", заяви Владислав Горанов, цитиран от "Марица".

Подкрепяме проекта за изграждане на нов блок на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. През следващата седмица ще увеличим капитала на търговското дружество, за да може да бъде изграден новия детски комплекс. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов, който пристигна днес в Пловдив заедно с председателя на Здравната комисия на Народното събрание д-р Даниела Дариткова и председателя на Бюджетната комисия на Парламента Менда Стоянова.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В срещата участваха и областният управител на Пловдив Дани Каназирева, кметът на Пловдив Здравко Димитров, изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги", началникът на Детска клиника проф. д-р Иван Иванов, лекари и специалисти.

През последните години развитието на българската икономика и бюджета дават възможности за по-сериозни инвестиции. В този смисъл увеличението на капитала на "УМБАЛ Свети Георги" в размер на 17 милиона лева ще дойде от фискалния резерв, заяви министърът. Пловдив е един от най-динамично развиващите се градове у нас. За това ние като правителство и местната власт се стремим да подобряваме качеството на живота на хората. Инвестирани са значителни средства за инфраструктура, особено за връзката Пловдив-Асеновград. Отпуснахме и средства за стадионите на Ботев и Локомотив, добави Владислав Горанов. Началникът на Детска клиника в "УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив.

Той запозна със състоянието на болницата министъра на финансите Владислав Горанов. Проф. д-р Иван Иванов добави, че инфраструктурата на Детска клиника е остаряла, не отговаря на съвременните изисквания и затруднява лечението на малките пациенти. Той представи проекта за новия комплекс.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 14 Юли 2020 13:10
  Президентът на гражданите

  Преди 4 години, в началото на август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше първата българска медия, която подкрепи номинацията на БСП за изборите за президент на ген. Румен Радев. Сред причините, които изтъкнахме наред с това, че е достоен офицер, и патриот, мъж на дълга и честта, беше и фактът, че той е ново лице на фона на изхабения български политически елит. Но най-важната причина бе надеждата, че Радев ще стане коректив на оформящата се автократична държава, която бавно и полека бе превземана от мутрите и мафията, за да служи на задкулисието, а не на народа.

 • Вторник, 14 Юли 2020 13:10
  Румен Гечев подкрепя Корнелия Нинова за председател на БСП

  “Днес България се намира в задълбочаваща се социално-икономическа, демографска и политическа криза. Изправени сме пред огромни предизвикателства през следващите месеци и години”, каза още проф. Гечев

 • Вторник, 14 Юли 2020 13:10
  Без напрежение премина протестът в София, блокадите остават

  Антиправителствените протести продължават, съобщава БНР. Блокирани заради палатковите лагери остават кръстовищата на Орлов мост, при Софийския университет и при Президентството.

Оставете коментар