Петък, 07 Август 2020

Сряда, 15 Юли 2020 19:20

Седми ден на антиправителствени протести в цялата страна (на живо)

Десетки хиляди искат оставка на правителството и на главния прокурор

За седми пореден ден протестиращи срещу управляващите се събират пред президентството. Исканията остават същите - оставка на правителството и на главния прокурор.

Най-многолюдно отново е присъствието в София, където хиляди демонстранти отново се събират в зоната на т. нар. Триъгълник на властта.

Плътен полицейски кордон е подреден пред сградата на Министерския съвет. Има и полицаи с жълти жилетки, които са с надпис "Антиконфликт". Все още не е ясно дали протестиращите ще направят шествие по централните софийски улици и до Орлов мост.

И днес се очаква протести да има в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Хасково, Видин, Ямбол, Сливен, Дупница.

Протестът във Варна -ТУК-

В Русе протестът започна отново пред Съдебната палата и продължи с шествие по площад „Свобода" и централната улица с плакати и призиви за оставката на правителството и главния прокурор, като завърши със скандирания „Всеки ден ще е така - до победата!".

В Бургас също излязоха на протест с искане за оставките на правителството и главния прокурор. Недоволните символично си раздаваха хартиени банкноти и черпиха с фурми. Проявата протече без нарушения на обществения ред, а хората се заканиха, че ще протестират всеки ден, докато не бъдат чути.

- - -

19:30 ч. - шествието в София тръгна към парламента и Орлов мост, скандирайки "Оставка"

(ПУБЛИКАЦИЯТА СЕ ДОПЪЛВА И ОБНОВЯВА)

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар