Петък, 07 Август 2020

Четвъртък, 16 Юли 2020 09:34

Протестите ще продължат и след трите министерски оставки

Единственият вариант, който удовлетворява протестиращите, е оттеглянето на целия кабинет, каза проф. Велислав Минеков

Оставките на министрите Младен Младенов, Владислав Горанов и Емил Караниколов са огризки, подхвърлени на протестиращите като на улични кучета. Това каза пред bTV проф. Велислав Минеков, който е сред организаторите и участниците в демонстрациите.

Той е категоричен, че протестите ще продължат до оставка на цялото правителство. Минеков прогнозира, че в осмия ден на недоволството демонстрациите днес ще са чудовищни.

Организаторите на протестите са Борисов и Гешев, които са разпалили искрата на недоволството, заяви Минеков.

Според него управляващите не са предполагали, че не са обичани и са живели в някакъв паралелен свят. По неговите думи премиерът Борисов е заблуждаван от съветници, но единственият вариант, който удовлетворява протестиращите, е оставка на целия кабинет и никакви кадрови промени в кабинета няма да го променят.

Минеков смята, че прогнозите на премиера, че оставката на кабинета ще доведе до тежки икономически последствия, не са верни, а напротив - "ще се замогнем, защото ще спре корупцията веднага".

Професорът разказа и за сблъсъка между полиция и протестиращи пред бившия Партиен дом в шестия ден на недоволството. Той е бил пряк свидетел на случилото се и го определи като тероризъм, както и поздрави полицаите за арестуването на провокаторите. Всичко е започнало с театрална постановка - след като е била хвърлена първата бомбичка, едно момче се е направило на ранено и се е свлякло на стълбите, което е предизвикало реакция сред протестиращите, разказа Минеков. По неговите думи е можело да има сериозни последствия при инцидента, защото "се пръсна една бутилка с бензин, ако имаше втора пиратка, щеше да стане страшно".

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар