Петък, 07 Август 2020

Четвъртък, 16 Юли 2020 10:17

ГЕРБ и “Патриотите” скандално се извъртяха: Засега няма да има оставки, нито на министри, нито на правителството! Министрите са ни върха!

Кабинетът "Борисов 3" остава - това решиха ГЕРБ и "Обединени патриоти" на коалиционен съвет тази сутрин

"Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата до пролетта на следващата година", заяви съпредседателят на ОП Валери Симеонов.

Като приоритет на управляващите в момента той открои преодоляването на вота на недоверие, внесен от БСП. С въпроса за евентуални промени в състава на кабинета ще се занимаваме след това, отсече той.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че прекалено тежки проблеми ще налегнат страната, ако правителството си отиде. "Ако имаме политическа класа, днес трябва да мислим какво ще правим тогава - ноември, декември, януари, февруари. В чий ръце ще гръмне кризата? Ще пострада народът, ще пострадат огромни маси, казвам го с цялата си любов към държавата. Да не би да е удоволствие да си премиер? Да не би това да е някаква приятна работа?", ожали се той. И реторично попита: "Кой от тези на площада е по-опитен от нас?"

По думите му властта има пълната подкрепа на своите западни партньори, свидетелство за което е приемането ни в "чакалнята" на еврозоната.

Той се извини на патриотите, че е отстранил трима министри, без да ги пита: "Когато партията иска действия, аз ги привеждам в изпълнение, затова са оставките на министрите." Не пропусна да каже по няколко ласкави думи за загубилите правителствените си постове Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Той поиска от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов да каже с кого управлява и отново обвини десницата, че си сътрудничи с ДПС. "Днеска няма ли пак да пият кафе, да се къпят на Росенец? Медийни акции, да се покажат и толкоз", презрително отбеляза Борисов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Мотивите им са изсмукани от пръстите", отбеляза премиерът по адрес на основната опозиционна сила.

"Служебно правителство - абсурд. Тогава ще се подмени протестът с наш протест, защото този президент, незрял, на който Шиши му реди кабинета, но нямаше протест, Христо Иванов не излезе да каже - ама как Шиши нареди на Радев служебното правителство, а сочи моите министри, които са постигнали безкрайно добри резултати. Това не ви ли интересува, не е ли зависимост", разпали той и по адрес на президента Румен Радев.

По повод близкото бъдеще Борисов се ангажира да "направим огромен ремонт на кабинета".

Източник: Сега

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар