Петък, 07 Август 2020

Четвъртък, 16 Юли 2020 11:40

Иван Гешев твърдо отсече: Няма да подам оставката си

Категорично няма да подам оставка при никакви обстоятелства, категоричен бе главният прокурор Иван Гешев

"Продължавам борбата с мафията и битовата престъпност. Работя за хората", настоя той.

Според него, ако е харесван, това означава, че не си върши работата.

По повод оставката на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, Гешев бе категоричен, че няма да прави коментари на политическите оставки.

Според обвинител №1 държавата е абдикирала от малцинствените групи, които продължават да са необразовани и да извършват престъпления.

Днес той пристигна в Сливен заради мащабна спецакция на прокуратурата срещу битовата престъпност, предаде БНТ.

Там той се срещна и с поредната изнасилена възрастна жена, на 87 години. Главният прокурор обяви, че бабата е самотно живееща и е насилена от социално слаб и необразован социопат, който е бил пиян.

"Задържан е, но това не възстановява срутения живот на жената и близките й. Заради тях прокуратурата продължава битката срещу престъпността", заключи Иван Гешев.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 16 Юли 2020 11:40
  Без напрежение премина протестът в София, блокадите остават

  Антиправителствените протести продължават, съобщава БНР. Блокирани заради палатковите лагери остават кръстовищата на Орлов мост, при Софийския университет и при Президентството.

 • Четвъртък, 16 Юли 2020 11:40
  Борисов: Не ни е страх от служебно правителство, готов съм с варианти, включително и да си тръгна

  Партия ГЕРБ провежда Национална конференция в "София Тех Парк".

  Конференцията беше открита от кмета на Враца Калин Каменов, а към присъстващите се обърна председателят на СДС Румен Христов, който призова за мобилизация, за да може десницата отново да спечели изборите - било те редовни, било извънредни.

  Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отчете успехите на правителството, но призна, че усеща напрежение в обществото, предава БНР.

  Най-лесно е да ни обвиняват за назначаването на главния прокурор, но не моя подпис стои на указа на президента Радев, каза още премиерът.

 • Четвъртък, 16 Юли 2020 11:40
  Част от протестиращите се готвят да отидат на конференцията на ГЕРБ

  В София остават блокирани три възлови кръстовища - на “Орлов мост“, пред Ректората на СУ и булевард "Цар Освободител" пред президентството.

Оставете коментар