Петък, 02 Октомври 2020

Петък, 31 Юли 2020 16:20

ГЕРБ се разграничи от жената, замесена в провокациите на Орлов мост

Александър Ненков: Предсрочни избори сега ще бъде абдикация от отговорност

 

„Уважаваме правото на всеки един да протестира, ние също сме го правили, но никога не е било за сметка на другите граждани. Не може малцинството да определя какво да се случва за сметка на мнозинството.“

Това каза народният представител от ГЕРБ Александър Ненков на брифинг пред централата на партията. Ненков коментира събитията от днес, когато на Орлов мост възникна скандал между възрастна жена и ПР-ът на бившата кметица на „Младост“ Петър Кърджилов.

„Направихме консултации с всички областни ръководства в страната, жената от блокадата не е член на ГЕРБ и никога не е била“, поясни Александър Ненков по повод отправени по-рано днес обвинения, че жената е провокатор, изпратена от ГЕРБ. "Категорично осъждаме това, което се случва. Затварянето на възлови кръстовища е за сметка на другите граждани", каза още Ненков.

"Мирни протести е имало пред парламента, пред Министерския съвет, Президентството, а тук говорим за блокиране на двумилионен град, за магистрали. Такова нещо не съм виждал никъде по света. Дори когато протестираш, трябва да има някаква граница на разум", коментира депутатът от ГЕРБ.

Важно е да си довършим успешно мандата, каза още Ненков и посочи, че са готови за диалог лице в лице с лицата на протеста, но не знаели с кого да се срещнат.

„Нали не очаквате да се разпръскват блокадите с водни оръжия и танкове?", попита Ненков. „Хората не са готови за оставка, това ще вкара държавата в друг по-сериозен проблем. Искаме не агресия, а диалог. Не може просто да се иска оставка, трябва да има с кого да се преговаря, да има представители. Оставка значи абдикация от отговорността", категоричен е депутатът от ГЕРБ.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар