Четвъртък, 01 Октомври 2020

Петък, 07 Август 2020 09:48

Отровното трио: Протестите продължават. Очакваме хората да побеснеят. Бабикян задържан и пуснат

Сега трябва да сме гневни, полицията възстанови корупционния, не конституционния ред.

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов пред Първо районно управление, където се събраха протестиращи след задържането на Арман Бабикян и други граждани. По-късно те бяха освободени.

Арман Бабикян бе освободен преди минути от Първо районно в София. Бил му е иззет телефона, но по-късно върнат.

"Задържани сме заради блокадата на Орлов мост. Полицията дойде, загради палатките и разчистиха, защото се нарушавал Законът за движение на пътищата", разкри Бабикян пред БТВ.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Бабикян от "Отровното трио" е задържан за неизпълнение на полицейски нареждания.

Според него задържани от полицията са между 12-14 души. 

Призовавам към мирен бунт всички българи. Защото ако сега отивате на работа, утре няма да имате работа, каза още Хаджигенов.

Пред районното управление са и Христо Иванов, Мая Манолова, Георги Георгиев от БОЕЦ, Минчо Спасов и много граждани. Спасов призова полицията да задържи тези, които са наредили разчистването на кръстовищата от блокадите.

Протестите продължават, заяви Бабикян.

Хаджигенов изтъкна, че се нарушават конституционни права на мирен протест. 
"Очакваме хората най-накрая да побеснеят. На 30-тия ден от протестите корупцията реши да вземе нещата в свои ръце", подчерта той. 
И допълни: "Само преди 3 г. Валери Симеонов и бандата му окупираха АМ "Марица". Тогава те не бяха терористи, а ние сме". 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 07 Август 2020 09:48
  Гледайки Гешев, ще искаме пак Цацаров

  Сам Борисов определи преди време единия като умен, а другия като оперативен, каквото и да означава това

 • Петък, 07 Август 2020 09:48
  Евродокладът: Българите протестират заради корупцията

  Българите протестират заради липсата на наказания за политическата корупция, съдебната система продължава да не е напълно реформирана, а са видими и връзките между политици и медии. Това пише Европейската комисия в първия си доклад за България по новия общоевропейски механизъм, предаде bTV.

  „Липсата на резултати в битката с корупцията е един от ключовите въпроси, повдигнати от протестите, започнали през лятото на 2020 г. и все така се очаква от властите да постигнат последователни успехи с окончателни присъди по корупционни дела от висок ранг“, пишат от ЕК.

  Споменат е "Апартамент гейт" и становището на КПКОНПИ, че замесените в имотния скандал не са в ситуация на конфликт на интереси.

  Отбелязва се още, че, въпреки наличието на правна рамка за конфликта на интереси, все още има опасения по отношение на лобирането, което на практика е нерегулирано.

 • Петък, 07 Август 2020 09:48
  Карадайъ: Атаката срещу ДПС говори за безидейност

  От ДСП са възмутени от посегателството върху сградата им по време на протестите

Оставете коментар