Петък, 02 Октомври 2020

Вторник, 11 Август 2020 09:33

Остават блокирани кръстовищата на Орлов мост и пред МС

Антиправителствените протести продължават и днес. Остават затворени за движение от протестиращи основни кръстовищи в София. Към 9 ч. са окупирани кръстовищата на бул. "Цар Освободител", бул. "Дондуков" - връзката с бул. "Тодор Александров" пред Министерския съвет, предава БНР. Обстановката е спокойна.

Затворено е и кръстовището на Орлов мост. Там лагерът на протестиращите остава обграден с кофи за боклук, палети и пейки с изключение на малка част, през която се пускат линейки. 

Социалните мрежи призовават освен традиционния протест тази вечер да има и т.н. "Дискотека за оставка". Музиката ще бъде революционна.

1317 души са се подписали за два дни в подписката, организирана от протестиращите, с искане за оставки на кабинета и на главния прокурор. Подписката е в отговор на друга - внесена преди дни в Съда, която е против блокадите в София.

Тодор Фроликов обясни:

"От два дни се събират тези подписи. Три имена, град и подпис - това е, никакви други лични данни. Ние не сме администратор на лични данни. Доколкото знам ще се заемат след това от организацията "Правосъдие за всеки" и те ще я придвижат. Първият ден събрахме някъде към двеста подписа, а снощи - доста. Само вечерта - триста и няколко".

Подписите може и да са повече, но съдбата на предишната тетрадка за събирането им е неясна. Възможно е тя да е била иззета от полицията при премахването на лагера преди дни. 

Вчерашният 33-ти ден на антиправителствени протести в София премина спокойно.

Седем автобусни линии във Варна са с променен маршрут заради блокада на кръстовището пред сградата на общината от палатков лагер.

В Плевен за втори път се организира протестно автошествие.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар