Петък, 25 Септември 2020

Петък, 14 Август 2020 08:39

След барикадата пред румънското има арестувани

36-тият ден на протести мина без сериозни инциденти

 

 

Късно снощи протестиращите затвориха кръстовището до Румънското посолство и организираха палатков лагер. Направиха и барикади от кофи за боклук, дървени палети, врати и гуми. Това се случи след като традиционното шествие тръгна от площад „Независимост” и стигна до посолството. Организаторите обявиха, че блокадата ще остане 24 часа.

След намесата на жандармерия след 4:30 ч. кръстовището пред румънското посолство беше освободено за движение.

По информация на БНР, трима души са били арестувани след акцията рано сутринта в района на румънското посолство. Тя е преминала без напрежение.

Задържаните са отведени в Първо районно управление. Двама от тях са били без лични документи, а единият е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Съставен е бил акт за неправилно паркиране на мъж, който е дошъл с мотоциклета си при протестиращите, за да им донесе храна:

"Около 4:50 часа изведнъж от всички страни на кръстовището нахлуха много коли - на полицията, на жандармерията, полицаи с мотоциклети, полицейски автомобили на СДВР. Оградиха ни, наскачаха мъже, въоръжени, и направиха плътно ограждение около блокадата. Започнаха да изискват документи от хората. Няколко човека бяха изведени пред очите ни към колите. Не знам какво е станало с тях - дали са били задържани, или - не".

Продължават обаче блокадите на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет, пред Министерски съвет и президентството.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Протестиращите от лагера, които са били цяла нощ на булевард "Цар Освободител", казаха, че нощта е минала спокойно, без провокации.

"Тази вечер беше един голям урок за всички, защото, споделяйки един с друг, ние израснахме. Сега, ако не сформираме един хубав "лекарски екип". Това малко "туморче", което беше преди 10, 20 години, сега вече е "голям тумор", който дава метастази. Затова сме тука да можем да сформираме този "лекарски екип" и да спасим държавата", каза пред БНР участник в акцията.

Довечера в 19:00 часа отново пред фонтана на президентството е насрочена поредната протестна акция под наслова "Да защитим демокрацията - ден 37".

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар