Понеделник, 06 Юли 2020

Четвъртък, 05 Май 2016 17:35

Ангел Джамбазки с хомофобски коментари в туитър

„Вероятно плащаш за мъжки ласки. Неможач“, репчи се евродепутатът в мрежата

Евродепутатът Ангел Джамбазки коли и беси в интернет. Човекът, който трябва да представлява интересите на страната ни зад граница очевидно е забравил своите собствени. В туитър Джамбазки без свян отправя редица хомофобски коментари по адрес на потребители, дръзнали да порицаят негова статия в месечно списание. В нея Джамбазки разглежда въвеждането на хората като задължителни в училище. Не бихме желали да даваме оценка на творчеството му, затова само ще ви представим част от текста му, публикуван в Аспекто:

„Народните танци изведнъж се превърнаха във враг на свободата. И на протестърската селищна система. Колко трябва да ти е стегната розовата връзка, та да не ти стига кислород в мозъчето, какъв мисловен запек трябва да имаш, за да измътиш подобна простотия? Според тези смотаняци и спънати коне, а и очевидни неможачи, народните танци не трябва да се изучават в училище, защото им отнемали свободата. Тяхната свобода. Представете си. Като нещо било задължително, то те го намразвали. Ами то и училището е задължително, дебили. И добре, че е, иначе щяхте да сте буквално икуъл с ромовете. Играйте балет, бе. Ще ви отива на розовите връзки. И на аутфита и натюрела. И на ориентацията“…

Интернет потребител под псевдонима спейс джизъс @shoilev е написал, че този текст е глупост. И от там започва великата разправия, от която далеч не остават равнодушни още хора.

И вместо да приключи тази кореспонденция, евродепутатът продължава още по-ожесточена виртуална "битка".

Подобни определения не отиват на един възпитан и начетен човек, за какъвто се представя г-н Ангел Джамбазки. Няма как да не се замислим - след като от него лъха на омраза в социалните мрежи, какво ли е поведението му наживо... Изводите оставяме за вас.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар