Четвъртък, 27 Юни 2019
Вторник, 05 Юни 2018 07:56

Атанас Атанасов предлага американски модел и лимит на премиерите

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов предложи премиерът и кабинетът му да имат право само на два мандата - по четири години, което преминава през промяна на конституцията. Според него Бойко Борисов е обсебен от партийна номенклатура и е крайно време да си ходи от "Дондуков" 1. 

 

Атанас Атанасов заяви, че не е редно ГЕРБ да управлява безкрайно страната. По думите му, премиерът е обезличил институцията на министър-председателя и управлява еднолично. Пред БТВ той припомни, че Бойко Борисов управлява еднолично и прегазва мнението на министрите си и на специалистите. 

Атанасов коментира още, че в САЩ най-важният човек е президентът, който има право на два мандата и заяви, че ще поиска същата практика и в България - най-важният човек, премиерът, да има също 8 години управление. Атанасов обвини Борисов, че е обсебен от партийна номентклатура. 

Според него Бойко Борисов ни е унижил по време на визитата си в Русия. Лидерът на ДСБ каза още, че не можем да се сравняваме с Ангела Меркел, защото тя не е гледала пред Владимир Путин в земята виновно. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар