Четвъртък, 27 Юни 2019
Вторник, 05 Юни 2018 14:01

"Сънчо" поема спортната редакция в БНТ1 на мястото на Методи Манченко

Днес Саръиванов напусна bTV

Витомир Саръиванов става шеф на спортния отдел в БНТ1, твърдят източници на BIG5.BG от националната телевизия. Известният с прякорите си Фродо от "Властелинът на пръстените" и "Сънчо" е избран за директор лично от шефа на държавната медия Константин Каменаров, допълват източниците ни.

Нека припомним, че само преди седмица Каменаров уволни от поста директор на Спортна редакция, Методи Манченко. Баскетболният коментатор беше любимец на бившата шефка на БНТ Вяра Анкова. Според новите шефове на телевизията обаче, Манченко се обградил с хора, които превърнали ресора му в скучна китайска приказка от "Лека нощ, деца".

Саръиванов от своя страна преди време се пробва в политическите теми и дори беше станал водещ на Иван и Андрей в предаването им по Нова ТВ.  По едно време той си партнираше дори с Люба Кулезич, но журналистката не издържа, и бързо му би шута.

Преди това Саръиванов беше коментатор на мачове в БНТ и върл фен на "Левски". Така и не стана ясно обаче, дали той имаше конфликт с тогавашното ръководство на националната медия, или самият той реши да се махне заради ниската си заплата.

Все още не е ясна и съдбата на мастите му колеги като Камен Алипиев, Сашо Йовков и Петър Василев, които са се залепили за "телевизията майка" от 20-30 години. Всичко е в ръцете на Каменаров и на Саръиванов. 

Оставете коментар