Неделя, 19 Август 2018
Четвъртък, 07 Юни 2018 06:25

Спортни корифеи кръстиха футболен клуб на Иван Ласкин

Пауло Аутори е новият треньор на "Лудогорец". Спортни корифеи се надпреварваха да съобщят новината. В сивито му се казва и се пише в кои отбори е бил. Един от тях е Клуб де Регатас „Вашко да Гама“ в Бразилия. 

Вместо обаче португалското му име, масово репортерите побългариха името на отбора и го прекръстиха на известния български филм "Васко да Гама от село Рупча". Припомняме, че в главната роля влиза Иван Ласкин, който бяга от дома си и се качва на кораб при "баща си" Павел Поппандов. Лентата е по сценарий на великите братя Мормареви. Това не е първият гаф, който правят колегите от спортните отдели в редакциите. Неведнъж са бъркали имената на спортисти, измислят си ударения. По време на Олимпийските игри в Нагано, всеки имаше своя версия как се произнася.

В Уикипедия пише, че "Вашко да Гама" е близко до "Васко да Гама". Репортажи от мачовете на отбора обаче показват, че никой от партньорите ни в ЕС не е побългарил отбора. За Иван Ласкин остава да поздрави колегите от телевизиите и спортните сайтове, че са кръстили отбор на името на най-известния му герой като дете. Няма да цитираме кои са колегите, които са объркали името на тима, за да не ги излагаме допълнително.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 07 Юни 2018 06:25
  Иван Ласкин към еколозите: Дебили, защо не протестирате в гората? Носете сол на дивеча, а не хартийки на жълтите павета!

  “Еколози” искали да осиновят кучето убиец!!! Абе, дебили прости, ако аз изям дете, ще ме осиновите ли? То бива платена дебилщина, ама минахте всички норми", написа във Фейсбука си актьорът Иван Ласкин по повод убитото от куче 3-годишно момченце в село Мокрище. 

  "Колко от вас, дрисльовци, е носил килограми каменна сол на гърба си с километри в планината, защото чифтокопитният дивеч има нужда от сол, за да изкара зимата? Носите хартийки на жълтите павета, посраняци такива. Видя ли “зелен”, то той веднага ще позеленее, защото ще му счупя мандибулата! Капути платени! Защо не протестирате в гората, където циганите я опустошават с бракониерство? Защото ви е страх, мърльовци! Да не ви опънат на някой дънер! Ловците сме 135 000, пачаври “зелени”. Не ни ядосвайте", пише още Ласкин.

 • Четвъртък, 07 Юни 2018 06:25
  Ласкин: Който празнува Хелоуин вместо Деня на будителите е идиот!
  Известния актьор призова чрез фейсбук към себеуважение и достойноство в празнуването
 • Четвъртък, 07 Юни 2018 06:25
  ПФК ЦСКА АД фалира, но „армейският“ дух е жив

  Едно търговско дружество не може да определя любовта на феновете

Оставете коментар