Сряда, 17 Октомври 2018
Четвъртък, 07 Юни 2018 15:30

Първо в BIG5: "Господарите" връчиха трети "Скункс" на Владо Кузов! Бившият депутат: Пратиха ми рекламно лице на кредити!

Предаването "Господари на ефира" прати Боби Ваклинов да връчва "Златен скункс" на Владимир Кузов.

Както BIG5 първи писа, бившият депутат стана член на ДПС, но след това беше изключен, след като Нихат Кабил се намеси и се получи карамбол в партията на Ахмед Доган. 

Пред наш репортер Кузов разказа, че е бил излъган от "Господарите". Репортер от предаването се е обадил от името на колегите от сайта actualno.com, за да направи интервю с Кузов до Руското посолство на улица "Жолио Кюри". 

"Казаха ми по телефона, че не ме виждат в заведението. Излязох. Навън се криеше рапърът Боби Ваклинов, който рекламира ипотечни кредити. Знаех, че ще се случи така и ще ме излъжат. Знам им номерата. Не трябваше да се подиграват с колегите ви от actualno.com. На мен не ми пука, защото им показах осъдителния акт, в който пише "невинен". Ваклинов, който прави реклами на кредити, продължава да се заяжда с мен. Истината е, че навремето срещу мен беше изпълнена политическа поръчка, защото не станах "златния пръст", като Волен Сидеров. Прецаках правителството на Станишев и на Симеон, заради което ми намериха цаката", каза още пред BIG5 Кузов.  

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 07 Юни 2018 15:30
  Шашми: дребни и едри

  Медиите създават фикции, които трябва да минават за реалности. Който има контрол върху Яслата, той е безгрешен като Господ

  Автор: Кеворк Кеворкян


  Шашмата на „Господари на ефира“ е дребна, пичлигарска – някаква хамсийка искала да се представи за акула. 
  Тази шашма донякъде е косвена последица, очевидно срамна, и от самата стилистика на предаването: агресивна, нахална, дори ожесточена. И хлябът и ножът са в нас – внушава тя. 

  Понякога въпросната стилистика демонстрира и недостатъчно внимание към подробностите, сякаш те нямат особено значение - важното е да се притисне жертвата, да се унижи максимално, да се въздаде „правосъдие“ на всяка цена.

  Често жертвите са обикновени хорица, прегрешенията им са дребни. 

  Не можете да си представите да подгонят, примерно, Меглена Кунева – навремето – за отвратителното й съглашателство, със същата стръвност, с която овъртолват някоя врачка. 

  Или пък министърът на здравеопазването Москов, заради далаверата с ваксините - по-скоро ще погнат някоя медицинска сестра, понеже е сложила инжекция несръчно.

  Стремежът на предаване като „Господарите“ би трябвало да бъде не да шльопа предимно из калната локва на Живота – а да сее бури по върховете на Властта, която е причина въпросната локва да се разраства все повече.

  Хамсиите обаче бързо схващат, къде е безопасната зона - и е естествено да прибягнат, рано или късно, и към някои непозволени хватки, а накрая и до откровените шашми.

  Напоследък репортерите на предаването оставят след себе си усещането за всепозволеност. А тя е най-пагубното нещо в нашия занаят. 

  Ти можеш да направиш на другия само онова, което можеш да понесеш самият ти – това е основно правило, но никой не го спазва вече.

  Шашмата отвори въпроса и откъде се пръкват днешните репортери – и въпросната хамсия, а и изобщо. 

  Кой ги учи на занаят, на какво са способни, в края на краищата - освен да те бутат с микрофона си и да се търкалят в героични пози. 

  Нашият занаят се усвоява мъчително трудно и трябва да се преодоляват най-различни препятствия - като, независимо от всичко, се запази непокътнато уважението към всеки човек, колкото и „незначителен“ да е той.

  Използвах нарочно неуместната в случая дума „незначителен“, за да вметна нещо за БНТ. 

  Чух наскоро един водещ там да казва - в разговор за истината и митовете около социалните мрежи - нещо, наистина позорно. 

  Изведнъж той изтърси: С участието си в социалните мрежи хората компенсират собствената си незначителност. 

  Що за отврат е това?

  Дотам я докарахме - никакви хора от телевизиите свободно излъчват пренебрежението си към публиката, без да имат особени лични качества, повечето от тях са голи охлюви някакви – неуки и безкнижни.

  Какво да искаме тогава от някакъв дребен хъшлак от „Господарите“ - трябва да сме извънредно наивни, за да не очакваме някой ден да кривне по грешния път.

  Хвърлих едно око на един от последните репортажи на „Господарите“. Някакво училище харчело половин милион на година, обаче класните стаи били празни – хайде тогава да притиснем чистачките, охраната, а накрая и директорката, която тепърва ще мачкат. 

  Хубав сюжет – направо шедьовър на дребнавостта. 

  В същото време, под носа им се случват апокалиптични неща.

  Хванете онзи, който разпредели десетки милиони евросредства за стадиони в пустеещи села, за да си напълнят гушите „нашите“ пеликани. 

  Когато Властта се хвали, че е дала 300 милиона за спортни съоръжения, броят ли се и въпросните стадиони – това разчоплете, притиснете някой тлъст пеликан – а сетне, колкото щете, се правете на бити, ще ви простят.

  Докато пишех тази дописка, по телевизията съобщиха, че пак няма/навреме ваксина срещу хепатит А – и отново хората са оставени на произвола на съдбата, докато аптекарските босове нагласят схемата. 

  Министърът на здравеопазването не заслужава ли един Миризливец?

  А пък Екатерина Захариева, сияйната звезда на външната ни политика, казала, че референдумът в Македония бил успешен. 

  Напълнете един чувал със скунксове – и право при нея. 

  Тя е непресъхващ извор на бисери. 

  Някоя простачка, която мами лековерните, измъчени хорица, я преследват стръвно, сякаш е най-голямото Зло. 

  Но хора, които са правят на врачки и нехайно подминават Българската Съдба, по начало са амнистирани.

  „Господарите“ имат възможност да се извисят над дребнотемието – и тъкмо сега, след позорът, който им спретна онази хамсийка, е време да го направят. 

  Ще имат неприятности – истински, но ще усетят и тяхната сладост.

  Сега дребнотемието минава за Голямата Правда, а пък Големите Провали се подминават - и така настъпва Ерата на Хамсиите, в която само идиотите си мислят, че сме цъфнали и вързали.

  Един цех за скунксове денонощно трябва да работи, ако някой се зарови в Големите неразбории. 

  Слагайте тигана за Едрите Риби/проблеми.

  Нова телевизия се дистанцирала от хамсийката – сега остава да се дистанцира - и останалите телевизии също, и от тлъстите филии, които Властта подхвърля под формата на обществени поръчки и други вкусотии. 

  Обществените поръчки се оказаха истинска отрова за медиите. 

  Те им прекършиха вратовете, лишиха ги от инстинктите им. 

  Оставиха ги на правилата на Яслата на Властта.

  Хамсийка, хамсийка – обаче и тя се оказа подходяща за прикриване на далеч по-позорни неща. Вижте, например, каква лавина се отприщи от розови очерци за Дянков и Трайков. 

  Но нищо не се пише вече за далаверата, заради която ги пратиха на съд. Само покрай продажбата на ЕВН десет скункса могат да бъдат дадени на участниците в тази афера.

  Медиите обаче създават фикции, които трябва да минават за реалности - и тъкмо поради това ахмакщината на някоя хамсийка прави такова впечатление, то нарушава хармонията на удобното дребнотемие.

  Който има контрол върху Яслата, той е безгрешен като Господ. 

  Затова първенците ни са целите лепкави от шербета, с който ги поливат медиите – в доста случаи направо незаслужено.

  Някои се затюхкаха, че шашмата на „Господарите“ ще подрони доверието изобщо в медиите. 

  Напразно се тюхкат, понеже това доверие отдавна се е сринало.

  От години Брадъризацията разсипа методично всичко – и най-вече респекта, който публиката имаше към телевизиите. 

  Но извън ниския вкус и печалбарството, които я предизвикаха, и големият страх от Боговете от Шербет има своята немалка роля.

  И тъй, телевизиите бавно потъват като рибарска гемия, чиито трюмове са пълни с развалена риба - шоупрограмите, правени под индиго, така писах навремето. 

  Сега да допълня: потъват и заради изкушенията на Яслата.

  Кеворк Кеворкян, фейсбук страница

 • Четвъртък, 07 Юни 2018 15:30
  Сидеров, кажи си, ще ти олекне! ДПС ли ти плаща?

  Сидеров и Карадайъ в единен фронт срещу вота. Абе, що не се вземат легално? И кога атакистът ще си каже ДПС ли му плаща?

  В телевизионното утро на 4 октомври Сидеров и Карадайъ гостуват в БНТ и Нова. Темата: внесеният от БСП пореден вот на недоверие. Овластеният атакист атакува БСП и брани ГЕРБ, лидерът на ДПС го подкрепя с половин уста, но изобщо не е във възторг от вота. 

  На въпрос на водещия каква опозиция е ДПС, след като в парламента осигурява кворум на правителственото и така крепи властта, депесарят го увърта по килифарски. 

  С две думи – ДПС е дискретният златен пръст на ГЕРБ и Опитомени патриоти, какъвто златен пръст бяха за кабинета „Орешарски“ опитомените и добре заплатени атакисти.

  Водещата в БНТ удобно не пита Сидеров що не е изригнал срещу Доган, купил си ТЕЦ „Варна“ за пет лева. И как да пита, като ген. директорът в сянка Кошлуков начаса ще я прати в пета глуха. Сидеров громи вота на опозиционната БСП, не обелва и дума против квазиопозиционната ДПС, а за ТЕЦ-а на Доган май не е чувал. Щото той чува само шумът на зелените банкноти. А хидроинженерът отдавна е милионер в зелено.

  Случайно или не, точно в тези минути в БТВ се изявява икономическият министър Караниколов. Същият Караниколов, който разкости икономиката като шеф на Агенцията за приватизация, който обгрижваше ДПС като техен кадър и даде на Пеевски „Булгартабак“ . Същият Караниколов бе катапултиран за икономически министър в кабинета „Борисов 3“ от…квотата на „Атака”. 

  Как да не ахнеш от възхита от гениалния атакистки маньовър – хем да громиш ДПС-то, хем да му слугуваш! Как да не оцениш по достойнство позлатения тарикатлък на Сидеров? 

  Добре им го каза Корнелия Нинова след сервилно осигурения депесарски кворум: „ДПС убиха с един куршум два заека – и ГЕРБ, и ОП!“ 

  Тъй че на вота за мъртвото здравоеопазване ДПС и Атака пак ще са в коалиционна прегръдка, но за пред хората ще се дърлят за Майка България и взаимно ще се кълнат. 

  И нормалните люде се питат: Абе, като толкова се обичат, що атакисти и депесари не се вземат легално и завесата да падне? И най-после Волен да си каже:

  ДПС-то ли го финансира с единия милион от Туркия, на Сейшелите ли го крие или волно го харчи на плажа на Варадеро?

  Сидеров, кажи си, ще ти олекне!

  Велизар Енчев, фейсбук

 • Четвъртък, 07 Юни 2018 15:30
  Карадайъ: На обществото се внушава, че няма алтернатива на управление

  Днешното „популистко-националистическо управление” е без ясни програма, визия, цели и посока. На обществото се внушава, че няма алтернатива на управление, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по Нова тв

  „ДПС е в опозиция и това до голяма степен предопределя нашето поведение при евентуални вотове на недоверие. Не сме търсени за консултации от БСП. Имаме свои мотиви и аргументи, но ще изчакаме да видим тези на левицата. Ще участваме активно във вота на недоверие. Имаме свои мотиви, но ще изчакаме да видим какви са мотивите на опозицията. Не подкрепяме политиката "стани, да седна", заяви лидерът на ДПС във връзка с искания вот на недоверие от БСП по темата "Здравеопазване".

  Вотът на недоверие е сериозен политически инструмент на демокрацията. Дебатът по вота произвежда един политически ефект, а гласуването друг,  подчерта Мустафа Карадайъ.

  Още от Нова година насам ние като партия се готвим за властта и актуализираме програмата си. В края на тази седмица ще имаме семинар за промяната на програмата си. Политиката е динамичен процес. Ние сме най-подготвените за участие във властта", каза той.

  "За нас ценността на управлението е ясна управленска програма за бъдещето на страната с ясни цели. След това вече идва въпросът  как ще се подрежда даден кабинет", заяви лидерът на ДПС.

  "В 44-тото Народно събрание сме опозиция и няма това как да се промени. Без дебат за развитието на страната обаче не виждам какво правим. През 2013 наблюдавахме безотговорно поведение и политиката "Стани да седна". Отговорността на управляващите е кворумът в Народното събрание, те трябва да си го съберат", каза Карадайъ. 

  По време на разговора лидерът на ДПС направи забележка на водещия Виктор Николаев, че внушавайки тези на зрителите: "Моля Ви, когато каните хора да участват в студиото, най-вероятно искате да чуят техните версии. Ако искате вие да налагате вашите идеи, не ги канете", направи забележка Карадайъ.

  "Бихме застанали зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база", каза председателят на ДПС.

  По думите му днешното „популистко-националистическо управление” е без ясни програма, визия, цели и посока. Карадайъ заяви, че на обществото се внушава, че няма алтернатива на управление, а това не е така. В момента има политическо безвремие, каза още той. 

  "Когато обявим ясни национални приоритети, няма да има значение кой е на власт. От тези много думички, които изръсихте, имаше най-малко 6 въпроса и още толкова внушения", обърна се Карадайъ към водещия Виктор Николаев, който надълго се опита да зададе въпрос за партия на Радев и отношението на ДПС към нея. „Какво да коментираме Нероден Петко?”, отговори лаконично Карадайъ.

  Лидерът на ДПС подчерта, че страната в момента има нужда от съгласие на политиците по приоритети на България за бъдещето. Той припомни, че преди две години ГЕРБ са се отказали от дясноцентристко управление и са предпочели управление на базата на механичен сбор от гласове в парламента.

  Карадайъ коментира и снимката си с американския посланик и Ахмед Доган. "Ние имахме срещи с много европейски посланици. Нормално е господин Доган да участва в срещата. Дори да не участва в активната политика, той е фактор в политическата обстановка в Европа и света. Нормално е да се види американският посланик с г-н Доган. Той е историческа личност. Г-н Доган има златен медал от американците за неговото отношение към НАТО.  Нито един отговорен и сериозен политик не би видял нещо необичайно в направената ни снимка, имайки предвид какъв е рангът на г-н Доган", заяви депутатът.

  В отговор на настоятелен въпрос за сделката за ТЕЦ "Варна", Карадайъ отговори: "Ако тръгнат политици да се занимават и да коментират търговски сделки между частни субекти, значи нещо в държавата е много сбъркано.  Убеден съм, че държавните органи си вършат работата, какво нередно виждате в една търговска сделка. Не знам къде има забрана политик да има търговски сделки, ако спазва закона". 

  Карадайъ бе помолен да коментира конфликта между премиера и президента и къде стои ДПС в него. По думите му конфликтът между институциите е част от кризата в страната и оцени сегашната ситуация като криза в държавността.

  „ДПС би застанало зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база”, допълни Мустафа Карадайъ.

Оставете коментар