Неделя, 20 Януари 2019
Сряда, 13 Юни 2018 12:35

Синоптиците слънчасаха: След 2324 градуса в Созопол, днес вали сняг в Кърджали (Снимка)

От Националния институт по метеорология и хидрология "пратиха" зима в Кърджали. Докато навсякъде днес в страната е жега и термуметърът показва до 36 градуса, в града синоптиците прогнозираха сняг. 

След това поправиха прогнозата, която вещаеше бели мечки и пингвини, но жителите останаха озадачени как на 31 градуса ще вадят ските и шейните. Припомняме ви, че подобен гаф се появи и в БТВ. В прогнозата за времето на медията се появи Христина Балийска, която показа рекордните дори за Африка 2324 градуса по целзий. В сайта на НИМХ все още стои протестното писмо срещу БАН заради 2 пъти по-малкото заплащане, които получават синоптиците. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 13 Юни 2018 12:35
  Кърджалийци срещу казино на метри от училище

  Държавната комисия по хазарта без отговор на две жалби

 • Сряда, 13 Юни 2018 12:35
  Жълт код за сняг и дъжд е обявен в почти цяла България

  Пътищата са проходими при зимни условия, уверяват от АПИ

  В по-голямата част от страната ще се натрупа снежна покривка с дебелина до 10 см, а в южните и югоизточните райони се очаква дъжд до 20 литра на квадратен метър.

  С приближаването на средиземноморски циклон от юг ще започнат валежи, които ще обхванат цялата страна. Те ще бъдат от сняг с изключение на югоизточна България. Очаква се да се образува снежна покривка, която ще бъде по-дебела в Предбалкана, Централна Северна България и високите полета на Западна България, съобщават от НИМХ.

  С преминаването на циклона, в понеделник се очаква валежите от запад да спрат. Във вторник обаче идва нов циклон от югозапад, който ще доведе до нови валежи, но от дъжд. Най-ниските температури през следващите дни ще бъдат в Северна България. Очаква се дневните стойности да бъдат малко под 0 градуса.

  Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, а по усойните и планински райони частично заледени, съобщават от АПИ. Проблемите участъци са обработени, а пътищата са проходими при зимни условия.

  Слаб сняг вали в районите на Мездра; Тетевен и Априлци - област Ловеч; АМ "Хемус", АМ"Тракия", Пирдоп, Гълъбец, и Скравена - областС офия; Картела - област Пазарджик; Студенец - област Пловдив.

  С намалена видимост поради мъгла са следните райони:

  - до 50 м. в районите на Леденика - област Враца; Котел област Сливен; Антоново и Омуртаг област Търговище; АМ"Хемус" област София;

  - до 100 м. в района Б.Слатина, Борован и Криводол област Враца; Троянския проход - област Ловеч; Г. Оряховица и Лясковец - област В.Търново.

 • Сряда, 13 Юни 2018 12:35
  Метеоролозите дават 2 седмици на БАН. След това оставаме без прогноза за времето

  Метеоролозите от БАН излизат на протест. Причината са ниските заплати и минималното финансиране на работата им.

  Работещите в Националния институт по метеорология и хидрология се събират тази сутрин пред сградата на БАН на предупредителен протест - митинг. Недоволството е срещу целенасочения опит на ръководните органи на БАН да ликвидират дейността им, като ги оставят без необходимите средства за изпълнение на задълженията им.

  От Института се обръщат към Народното събрание с молба спешно да направи необходимите изменения в Закона на БАН, за да е невъзможно в бъдеще средствата от държавния бюджет, предназначени за тях, да се преразпределят справедливо.

  Ако до 9 юли не бъдат изпълнени исканията им, те се заканват да преустановят работа.

Оставете коментар