Сряда, 21 Август 2019
Вторник, 31 Юли 2018 15:35

Таско Ерменков подозира сплашване в обирите на дома му заради активната му позиция в парламента

Съседите ми са значително по-богати от мен, но аз съм обектът вече на втора кражба, обяви депутатът

Народният представител от БСП Таско Ерменков заподозря политически натиск и дори опит за сплашване в обира на дума му.

По-рано днес стана ясно, че депутатът за втори път станал жертва на грабеж, който е станал, докато той и семейството му са били у дома.

"Нямаме охранителни камери, а СОТ включвам, когато излизам от вкъщи. Във входа се влиза с електронна карта. Живеем на втория етаж, с две врати, касов ключ, но така е направен обирът, че нито аз, нито кучето, което е по-интересното, не сме усетили това нещо. Според мен това не е приемливо. Живеем в "Лозенец", на ул. "Персенк", не е краен квартал, не е с неблагоприятна криминогенна обстановка, съвсем нормален квартал. В блока живеят значително по-богати от мен хора, но аз съм обектът вече на втора кражба", коментира Ерменков пред "Фокус".

По думите му март месец миналата година пак по интересен начин на съпругата му са били откраднати руските карти. "Полицията ги намира на 17 март и ни ги предава на 25 юли. Интересно какво са правили от 17 март до 25 юли, за да ни ги предадат. Нямаме информация даже къде са намерени, някъде били подхвърлени. На 25 юли, точно на рождения ден на жена ми, звънят на вратата и казват, че са намерили картите на 17 март. На въпроса защо сега ги носят, разумен отговор не получихме", допълни той.

"Смятам, че това е целенасочено към мен, не е нещо, което да е нормална битова кражба. Може би това е някакъв елемент на сплашване заради активната ми позиция, която заемам в парламента. Най-вероятно смятат, че по този начин ще сме сплашат, но искам да ги уверя, че са сбъркали с адреса. Няма как да ме уплашат, няма как да млъкна и няма как да престана да защитавам хората, за което съм избран в този парламент. Нямам представа за какво се прави това нещо. Не искам да го свързвам. Понеже съм обект на проверка от две прокуратури в момента дали разпространявам фалшиви новини, дали не съм терорист, да не би пък някой да се опитва да намира доказателствен материал по този начин, пак казвам – сбъркали са адреса“, каза Ерменков и добави, че полицията го е питала дали има сериен номер на часовник, който е купен 2008 г.

"Как да го имам, след като е купен през 2008 г.? Тръгнали по следите, но ако имали и серийният номер на часовника, щяло да им бъде много лесно да го намерят. Това са несериозни неща. На втората седмица съпругата ми пусна сигнал до районния прокурор, за да попита какво става. По първото дело през 2015 г. нито сме информирани дали е прекратено, дали продължава, има ли някой хванат, какви действия са предприети, исках даже среща с главния прокурор, но не ми се състоя тази среща не знам по какви причини“, обясни Ерменков и посочи, че резултатът от сигнала, който са пуснали до районния прокурор, е бил обаждане по телефона, за да го попитат за ЕГН и три имена на съпругата му.

"Все едно, че не могат да ги намерят по служебен път. Досега мълчах, за да не преча, мислех, че се върши някакво разследване, но след като един месец нищо не се случва, след като вече имаме три години от предишната кражба и нищо не се случва, след като по необяснима причина четири месеца намерени кредитни карти не се връщат на съпругата ми и се бавят, смятам, че това е целенасочено срещу мен, свързано е с опит за психически тормоз, евентуално сплашване. Това към мен няма да свърши работа. Достатъчно съм мотивиран, упорит и верен на това, за което съм избран в парламента, за да ме уплаши някой с каквито и да било действия", каза още Таско Ерменков.

Оставете коментар