Понеделник, 17 Декември 2018
Вторник, 09 Октомври 2018 10:37

Памет: Бивша министърка не помни Борисов да е наричал Нинова "Г-жа Лъжа"

Борисов съди Нинова, а Нинова – Борисов

С бившия министър на околната среда и водите Ивелина Василева приключиха разпитите по дело за клевета, което водят един срещу друг лидерите на ГЕРБ и на БСП - Бойко Борисов и Корнелия Нинова, предаде БНР.

След като двамата внесоха почти едновременно исковете си в Софийския градски съд, той ги обедини в общо дело.

Борисов съди Нинова, заради репликата й по телевизията :"Крадецът вика: Дръжте крадеца". Нинова пък Борисов, защото я нарекъл "Госпожа Лъжа", "върл активист на СДС“ и "бъдещ диктатор". За претърпяната обида и унижение, премиерът иска обезщетение от 26 000 лева. Нинова е оценила доброто си име с 4 000 лева повече. 

Разпитът на Ивелина Василева беше, защото е била на партийната сбирка, на която Бойко Борисов обидил Корнелия Нинова.

Ексекоминистърът обаче не си спомни той да я нарекъл "Госпожа Лъжа". С което и разпитът ѝ се изчерпа, а съдът обяви делото за изяснено и че ще се произнесе с решение в законовия срок. Каквото и да е то - ще подлежи на обжалване от недоволната страна.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 09 Октомври 2018 10:37
  С 24 км от АМ "Струма" Борисов направил европейци

  С тържествена церемония и водосвет бе открит лот 3.3 на АМ „Струма” между Кресна и Сандански, на която десетки местни жители до последно очакваха премиера Бойко Борисов с плакат „Благодарим Ви, г-н министър-председател, че ни направи европейци!”.

  В началото на декември премиерът Борисов обяви, че ще присъства на официалното откриване заедно с македонския си колега Зоран Заев, който обаче отложи визитата си заради погребението на неочаквано починалия кмет на Охрид.

  Отсечката беше открита от министрите на регионалното развитие Деница Николова и на транспорта Росен Желязков.

  Новите 24 километра от АМ“Струма“ в участъка от Кресна до Сандански се преминават за 9 минути, а по стария главен път същото разстояние се взима за 20 минути.

  Изпълнител на лот 3.3 е консорциум „Струма Лот 3.3“, в който участват: „ГБС инфраструктурно строителство“ АД, „Пътстрой 92“ АД, „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД. Стойността на договора е 281 милиона лева с ДДС. Строителнен надзорник е „Пътинвестинженеринг“, за което получава 3,5 млн. лева.

 • Вторник, 09 Октомври 2018 10:37
  Нинова се срещна с представител на Държавния департамент на САЩ

  Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща в централата на „Позитано” 20 с Матт Бойс, заместник-помощник секретар към Държавния департамент на САЩ

 • Вторник, 09 Октомври 2018 10:37
  Мирослав Севлиевски се подигра с Борисов

  Бившият енергиен министър написа статус във фейсбук, докато бе заклещен заради снежната буря в тунел на Витиня

Оставете коментар