Понеделник, 17 Декември 2018
Сряда, 10 Октомври 2018 15:10

Колтуклиева и Божилов: Защо и на кого се гневи премиерът Борисов?

Журналисти излязоха с остра реакция срещу изказването на премиера Борисов по време на брифинга за разследването на убийството на Виктория Маринова. Там той доста гневно каза, че три дни четял „чудовищни неща” от български и чужди медии, от туитове от Брюксел, а  „с нищо не сме заслужили като държава така да бъдем охулени, всички са работили не на 100, а на хиляда процента”. Борисов директно се обърна и към медиите: „Вие не сте четвърта, а първата власт в момента. Такава свобода на писане и говорене по всяка тема е факт”.

В отговор журналистите Даниел Божилов и Соня Колтуклиева питат в социалната мрежа: Защо и на кого се гневи Борисов, след като всичко изнесено в публичното пространство отговаря на истината. ПР-експертът Арман Бабикян директно сочи отговорът: „Големият "демократ" Борисов още не е разбрал, че правителствата и държавите не управляват медиите по белия свят”.

Вижте в пълен текст мненията на Даниел Божинов, Соня Колтуклиева и Арман Бабикян:

Даниел Божилов: Що Борисов толкова се е разпенил?

Какво се сърди на западната преса, че е писала и това го злепоставяло? Писаха, че е възможно убийството да е извършено във връзка с разследване на голяма корупция. Писаха, че в България няма свобода на словото и неудобните журналисти са подложени на терор.

Писаха, че хората не вярват в българското правораздаване. Това са фактите. А това, че Борисов се припознава в тях и го възприема като лична нападка си е негов проблем. В края на краищата той управлява последните 10 г. и той следва да носи отговорност, че нещата са такива.

Соня Колтуклиева: На кого се гневи премиерът Бойко Борисов?! Кой е охулил България, кой я е оклеветил несправедливо? В цял свят реакциите бяха - шок и ужас. Имаше предложения за съдействие в разследването. Никой не посочи съмнения кой е убиец или поръчител...нищо такова нямаше. 

Защо е ядосан на съпартийците си от ЕНП?! Кой от тях го обвини в нещо? Никой. Но не може да очаква от ЕНП само прегръдки и “Браво, Бойко!”

Не за първи път се пише, че в България се злоупотребява с еврофондове, че няма реформи в съдебната система, че отсъства доверие в правителството и прокуратурата, че се шири корупция... 

Нормално, абсолютно нормално е бруталното убийство на 30-годишна жена и телевизионна водеща в европейска страна да предизвика вълна от публикации, възмущение и състрадание в целия свят.

В София, Варна, Велико Търново, Ямбол, Плевен и други градове се събрахме на бдение в памет на брутално убитата Виктория. Това ли уплаши и възмути властта?! Да, най-вероятно виковете “Оставка на Цацаров и Борисов” пред Съдебната палата са ги изнервили и ядосали. Но така е в демократичните държави. Нима искат и това да ни забранят и да го изкарат “противодържавно” и “непатриотично”?!

Истина ли е, че Виктория Маринова е правила интервю по русенската кабелна телевизия TVN с журналистите Димитър Стоянов от Биволъ и Атила Биро от Румъния за разследването им на GP Group за злоупотреби с еврофондове? Истина е. 

Истина ли е, че 2 дни след убийството на Виктория Маринова, от родния й град Русе, главният прокурор обяви, че се води досъдебно производство срещу GP Group и че са блокирани 14 милиона евро на фирми, свързани със строителния гигант след сигнал на Биволъ? Истина е. 

Тогава, в какво излъгаха световните медии?

Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова дори да е криминално, а не поръчково, привлече вниманието на света към една слабо позната и неглижирана държава, в която системата убива, полицията действа хаотично, насилието е навсякъде, злоупотребява се с парите на европейските данъкоплатци, медиите са разделени на близки до властта и преследвани от властта, арестуват и тероризират журналисти заради работата им, прокуратурата е с критично ниско доверие, цари обезверение и апатия.

Та на кого се гневи премиерът на тази държава?!

Арман Бабикян: Изглежда големият "демократ" Борисов още не е рабрал, че правителствата и държавите не управляват медиите по белия свят. Та решил човекът да вика посланици и да им се кара, че очернят страната ни...

Значи още нещо не е разбрал – те писаха срещу него и властта, а не срещу страната и народа ни.

Малка, но съществена разлика!

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 10 Октомври 2018 15:10
  С 24 км от АМ "Струма" Борисов направил европейци

  С тържествена церемония и водосвет бе открит лот 3.3 на АМ „Струма” между Кресна и Сандански, на която десетки местни жители до последно очакваха премиера Бойко Борисов с плакат „Благодарим Ви, г-н министър-председател, че ни направи европейци!”.

  В началото на декември премиерът Борисов обяви, че ще присъства на официалното откриване заедно с македонския си колега Зоран Заев, който обаче отложи визитата си заради погребението на неочаквано починалия кмет на Охрид.

  Отсечката беше открита от министрите на регионалното развитие Деница Николова и на транспорта Росен Желязков.

  Новите 24 километра от АМ“Струма“ в участъка от Кресна до Сандански се преминават за 9 минути, а по стария главен път същото разстояние се взима за 20 минути.

  Изпълнител на лот 3.3 е консорциум „Струма Лот 3.3“, в който участват: „ГБС инфраструктурно строителство“ АД, „Пътстрой 92“ АД, „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД. Стойността на договора е 281 милиона лева с ДДС. Строителнен надзорник е „Пътинвестинженеринг“, за което получава 3,5 млн. лева.

 • Сряда, 10 Октомври 2018 15:10
  Мирослав Севлиевски се подигра с Борисов

  Бившият енергиен министър написа статус във фейсбук, докато бе заклещен заради снежната буря в тунел на Витиня

 • Сряда, 10 Октомври 2018 15:10
  Борисов се срещна със зам.-държавния секретар на САЩ. Увери го, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и работим активно по енергийната диверсификация

  Акцент в срещата между Бойко Борисов и Джон Съливан бе енергийната сигурност и сътрудничеството между двете страни в тази област.

  Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан. Във фокуса на разговорите бяха сигурността, енергетиката, инвестициите и двустранните отношения. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

  Премиерът Борисов отново увери, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и препотвърди повишаването на разходите за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване. 

Оставете коментар