Четвъртък, 27 Юни 2019
Сряда, 10 Октомври 2018 15:10

Колтуклиева и Божилов: Защо и на кого се гневи премиерът Борисов?

Журналисти излязоха с остра реакция срещу изказването на премиера Борисов по време на брифинга за разследването на убийството на Виктория Маринова. Там той доста гневно каза, че три дни четял „чудовищни неща” от български и чужди медии, от туитове от Брюксел, а  „с нищо не сме заслужили като държава така да бъдем охулени, всички са работили не на 100, а на хиляда процента”. Борисов директно се обърна и към медиите: „Вие не сте четвърта, а първата власт в момента. Такава свобода на писане и говорене по всяка тема е факт”.

В отговор журналистите Даниел Божилов и Соня Колтуклиева питат в социалната мрежа: Защо и на кого се гневи Борисов, след като всичко изнесено в публичното пространство отговаря на истината. ПР-експертът Арман Бабикян директно сочи отговорът: „Големият "демократ" Борисов още не е разбрал, че правителствата и държавите не управляват медиите по белия свят”.

Вижте в пълен текст мненията на Даниел Божинов, Соня Колтуклиева и Арман Бабикян:

Даниел Божилов: Що Борисов толкова се е разпенил?

Какво се сърди на западната преса, че е писала и това го злепоставяло? Писаха, че е възможно убийството да е извършено във връзка с разследване на голяма корупция. Писаха, че в България няма свобода на словото и неудобните журналисти са подложени на терор.

Писаха, че хората не вярват в българското правораздаване. Това са фактите. А това, че Борисов се припознава в тях и го възприема като лична нападка си е негов проблем. В края на краищата той управлява последните 10 г. и той следва да носи отговорност, че нещата са такива.

Соня Колтуклиева: На кого се гневи премиерът Бойко Борисов?! Кой е охулил България, кой я е оклеветил несправедливо? В цял свят реакциите бяха - шок и ужас. Имаше предложения за съдействие в разследването. Никой не посочи съмнения кой е убиец или поръчител...нищо такова нямаше. 

Защо е ядосан на съпартийците си от ЕНП?! Кой от тях го обвини в нещо? Никой. Но не може да очаква от ЕНП само прегръдки и “Браво, Бойко!”

Не за първи път се пише, че в България се злоупотребява с еврофондове, че няма реформи в съдебната система, че отсъства доверие в правителството и прокуратурата, че се шири корупция... 

Нормално, абсолютно нормално е бруталното убийство на 30-годишна жена и телевизионна водеща в европейска страна да предизвика вълна от публикации, възмущение и състрадание в целия свят.

В София, Варна, Велико Търново, Ямбол, Плевен и други градове се събрахме на бдение в памет на брутално убитата Виктория. Това ли уплаши и възмути властта?! Да, най-вероятно виковете “Оставка на Цацаров и Борисов” пред Съдебната палата са ги изнервили и ядосали. Но така е в демократичните държави. Нима искат и това да ни забранят и да го изкарат “противодържавно” и “непатриотично”?!

Истина ли е, че Виктория Маринова е правила интервю по русенската кабелна телевизия TVN с журналистите Димитър Стоянов от Биволъ и Атила Биро от Румъния за разследването им на GP Group за злоупотреби с еврофондове? Истина е. 

Истина ли е, че 2 дни след убийството на Виктория Маринова, от родния й град Русе, главният прокурор обяви, че се води досъдебно производство срещу GP Group и че са блокирани 14 милиона евро на фирми, свързани със строителния гигант след сигнал на Биволъ? Истина е. 

Тогава, в какво излъгаха световните медии?

Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова дори да е криминално, а не поръчково, привлече вниманието на света към една слабо позната и неглижирана държава, в която системата убива, полицията действа хаотично, насилието е навсякъде, злоупотребява се с парите на европейските данъкоплатци, медиите са разделени на близки до властта и преследвани от властта, арестуват и тероризират журналисти заради работата им, прокуратурата е с критично ниско доверие, цари обезверение и апатия.

Та на кого се гневи премиерът на тази държава?!

Арман Бабикян: Изглежда големият "демократ" Борисов още не е рабрал, че правителствата и държавите не управляват медиите по белия свят. Та решил човекът да вика посланици и да им се кара, че очернят страната ни...

Значи още нещо не е разбрал – те писаха срещу него и властта, а не срещу страната и народа ни.

Малка, но съществена разлика!

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар