Понеделник, 17 Декември 2018
Четвъртък, 11 Октомври 2018 09:12

БСП срещу БСП: Има ли връзка „дупката” за 43 млн. на Гергов и подписката за „Дума”?

Правителството даде 43 млн. лева от парите на всички българи на един - Георги Гергов за "дупката" във Варна. И съвсем "случайно" се появи подписка, начело с Гергов заради в. "Дума", пише във Корнелия Нинова в социалната мрежа.

Ето целия текст на лидера на БСП, който е публикуван и на официалната страница на партията:

„Равносметката за днес:

ГЕРБ отхвърлиха предложението ни да гласуваме закона за личната помощ. Внесохме го отдавна в Народното събрание.

Майките на деца с увреждания го чакат в палатките повече от пет месеца. За тях няма пари.

Но правителството на Борисов не изчака и пет дни от решението на ГЕРБ Варна и днес даде 43 млн. лева от парите на всички българи на един - Георги Гергов за "дупката" във Варна (казват, че оценката била 10 млн). И съвсем "случайно" се появи подписка, начело с Гергов, срещу Изпълнителното бюро на БСП заради смяната на изпълняващия длъжността главен редактор на в. "Дума".

Интересна подписка от претендиращи да бъдат крайни левичари, кандидати за постове и тежки олигарси.

Изводите са за вас. За нас остава волята да продължаваме напред.”

Пиарът на БСП Бояна Бозаджиева също коментира във Фейсбук поредното разцепление в партията:

„Подло е да използват “Дума” за разчистване на сметки. Вестникът за голяма част от подписалите се беше бреме, с което те не искаха да се занимават. Оставиха го на течението... с дългове от близо половин милион. Това завари Нинова. Фактите са ясни, мотивите на подписалите се - също. И нека гастролът по телевизионните студиа започне сега... Предполагам, че с 43 милиона могат да се направят доста подписки...”

Напомняме, че т.нар. „вътрешна опозиция” в БСП излезе с позиция срещу ръководството на партията си. Поводът е начинът, по който беше назначен новият главен редактор на "Дума" Йордан Мичев. Подписалите се настояват Изпълнителното бюро на БСП да отмени решението си за рокадата.

Позицията е подписана от 50 депутати и партийни членове и 12 бивши и настоящи журналисти от вестника. Сред тях са Георги Гергов, Румен Гечев, Михаил Миков, Дора Янкова, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, Георги Търновалийски, Румен Овчаров, Красимир Янков, Георги Пирински, Велислава Дърева и други. Отделно от тези подписи е и списъкът с левите журналисти, подкрепящи позицията. Сред тях са проф. Андрей Пантев и Анжел Вагенщайн.

Рокадата породи скандал на последния пленум, като водещи на атаката срещу Нинова тогава бяха журналистът Велислава Дърева и евродепутатът Георги Пирински, които дори поискаха нарочен пленум по казуса. Те упрекнаха соцлидерката, че погазва устава, който изисква Националният съвет да избира главния редактор на "Дума".

Напомняме също така, че Корнелия Нинова отдавна изразява своето недоволство по отношение резултатите и редакционната политика на вестника, както и от изключително слабите продажби на вестника. Според нея вестникът не звучи достатъчно опозиционно към управляващите и няма достатъчно репортажи и разследвания.

Днес в. „Дума” излезе с Позицията (на пета стр. хартиен вариант, на първа – електронен), озаглавена „На вниманието на Изпълнителното бюро на БСП”, към която са приложени подписите на 50-те партийни членове и настоящи и бивши журналисти на вестника (виж тук).

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 11 Октомври 2018 09:12
  Нинова се срещна с представител на Държавния департамент на САЩ

  Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща в централата на „Позитано” 20 с Матт Бойс, заместник-помощник секретар към Държавния департамент на САЩ

 • Четвъртък, 11 Октомври 2018 09:12
  Кирил Добрев: Предлагам всички снегорини да се съберат в София и да стачкуват срещу БСП!

  Десислава Атанасова да не пита кой чисти пътищата, а как са проведени търговете – тези, които строят пътища, са същите, които ги почистват, заяви зам.-председателят на левицата.

  Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пусна в неделя пост във фейсбук заради липсващото снегопочистване и два часа по-късно го свали. "Г-жо Атанасова, не питайте кой чисти пътищата, а как са проведени търговете – тези, които строят пътища, са същите, които ги почистват, а как са проведени търговете”, каза на извънредна пресконференция на "Позитано" 20 зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

  Изказването на Добрев е по повод публикация на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова във "Фейсбук": "Три часа от Благоевград до София. АПИ, кой почиства тази магистрала? Имена? Писна ми Борисов и ГЕРБ да са виновни!".

  „Тези са същите, на които дадохте 1,3 млрд. лв, за да си приберат техниката. Не питайте кой чисти, а как са проведени търговете, защото ако бяха проведени нормално в една нормална държава, щеше да спечелят най-добрите и пътищата щяха да са качествени и почистването нямаше да е на това ниво“, подчерта Добрев.

 • Четвъртък, 11 Октомври 2018 09:12
  БСП: Предстои кражбата на века - кабинетът ще преразпределя 10 млрд. лв. ГЕРБ отговоря: Правителството работи великолепно

   „Средствата, които се разпределят сега са 10% от приходната част. Това преразпределяне на средства ще остане в историята като кражбата на годината. Не казвам, че е кражбата на века, защото в началото на следващата година предстои преразпределянето на 10 млрд. лв. Кражбата на века предстои и мнозинството, със собствените си пръстчета, с които гласувате, носите отговорността.” 

Оставете коментар