Неделя, 27 Септември 2020

Понеделник, 21 Януари 2019 11:25

„Топлофикация София“ се разпада

Владимир Каролев смята, че столичната топлофикация е в технически фалит

Ето какво написа икономистът в социалните мрежи по повод спряното днес топлоподаване в кварталите „Хладилника“ и „Лозенец“:

"Топлофикация София" се разпада. Както писах преди сезона, огромните аварии, засягащи цели квартали, ще се увеличават прогресивно всяка зима. Ако миналия сезон бяха 4, този ще са 8, другият ще са 12. И така, докато стане като с водата в държавното ВиК Добрич - дневна сводка по медиите в коя половина на града няма парно или вода.

Вече не става въпрос да назначаваме читав мениджмънт - днешните шефове даже са ОК. "Топлофикация" е в технически фалит отдавна, инвестициите (и то тези на хартия) са по-малко от амортизациите, дълговете са умопомрачителни. Скоро софиянци ще избират между това дали да имат изобщо отопление и това да завиждат на концесионер. Ако се намери такъв, де.

Между другото, интересно е, че големите аварии започват да се случват и в райони с наскоро "подменени" тръби... Сещате се защо.

Владимир Каролев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 21 Януари 2019 11:25
  Анализ на БСК: Повече компании фалират

  Расте броят на предприятията, обявени в несъстоятелност през месеците юни и юли. Това показва анализ на Българска стопанска камара на база данни на Агенцията по вписванията. През юни тази година фирмите, обявили несъстоятелност, са 62 при 42 за същия месец на предходната година, а през юли 2020 г. - 70 при 53 през юли 2019 г., отбелязва в. "Труд"

 • Понеделник, 21 Януари 2019 11:25
  КЕВР ще проверява изравнителните сметки за парно и топла вода

  Целта на проверката е установяване на размера на възстановените надвзети суми за консумирана топлинна енергия във връзка с прилагането на решенията на КЕВР за утвърждаване на цени на топлинната енергия за периода от 1 юли 2019 г. до 31 март 2020 г. и основателността на свързаните с това жалби на клиенти

 • Понеделник, 21 Януари 2019 11:25
  Пълно объркване със сметките за парно

  Хората не разбират защо им обещаваха евтино парно, а идват високи фактури

Оставете коментар