Петък, 20 Септември 2019
Четвъртък, 07 Март 2019 12:47

За тъпите неща на „Топлофикация“ и мързеливите софиянци

Цяло щастие за ръководството на "Топлофикация" е, че софиянци са балканци и са мързеливи, пише в социалната мрежа Любомир Кольовски по повод поредната авария с топлоподаването в София.

Гледам в някакви идиотски новини идиотски репортаж за някаква идиотска авария, която оставила без парно и без топла вода един голям централен район на столицата по причина на това, че една тръба се спукала, а тръбата била положена някога, през 80-те години на миналия век и оттогава не е ремонтирана, не е реновирана и съответно корозирала и взела, че се спукала през зимата на 2019 г.

И си задавам идиотския въпрос: през тия 40-50 години колко началници, генерални директори, членове на управителни съвети и директорски бордове са минали през "Топлофикация", редовно са си получавали премиалните и останалите възнаграждения, пощипвали са секретарките си, возили са се на лъскави коли, ходили са по коктейли, а не са се сетили да я сменят, ремонтират или реновират тая шибана тръба, която точно днес се е спукала и е оставила без топлина и без топла вода стотици и хиляди нещастници.

На всичкото отгоре, от "Топлофикация" казали, че 48-часовото отстраняване на аварията няма да се таксува на потребителите. Обаче, от "Топлофикация" нищо не казват за извънредните разходи на софиянци, които поради липсата на парно и топла вода, ще включват печки, котлони, радиатори, бързовари и други примитивни ел. уреди и ще си платят чинно тока другия месец.

И понеже съм тъпанар, си зададох тъпия въпрос: Не е ли редно "Топлофикация" да поеме и заплати извънредните разходи на поразените от некадърността на шефовете на "Топлофикация" софиянци?

Цяло щастие за ръководството на "Топлофикация" е, че софиянци са балканци и са мързеливи. И няма да заведат един колективен иск срещу "Топлофикация" и да си потърсят обезщетенията за вредите и бедите, причинени им от тия тъпанари, дето получават тлъсти възнаграждения от бордовете на директорите и се возят в лъскави коли, в които на задната седалка щипят секретарките си.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 07 Март 2019 12:47
  Премиерска хроника

   

  "Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата", изокал Борисов от Божурище, където извън рамките на предизборната кампания, резнал поредната лентичка на откриването на една индустриална зона. Частна, а не държавна зона. А според НСИ и Евростат, инвестициите в България - български и чуждестранни, са намалели над 10 пъти! За което е отговорен Бойко, защото е премиер през последните 10 години.

  Скок-подскок на батута*!

  Скарал се на министъра, че изчезнали едни не 50 млн., а 84 млн. лева, предназначени за медицинските сестри.

  Скок-подскок на батута...

  Дистанцира се от т. н. шпионски скандал, за което цялата отговорност е негова, защото все още е премиер.

  Скок-подскок на батута...

  Подшефните му некадърници минираха отношенията ни с Русия за години напред и ще провалят стратегически енергийни проекти. За което е отговорен Бойко, защото все още е премиер.

  Скок-подскок на батута...

  И така нататък...

  --------------------

  *Батутът (среща се и като батуд) (на френски: batoude; на италиански: battuta – „удар“) е устройство за скокове, представляващо опънато издръжливо платно.

  Поетите-символисти и художниците-импресионисти са на мнение, че батутът е ярък символ, който изобразява дъното на ПП ГЕРБ, т. е. ПП ГЕРБ няма дъно, защото като падне на дъното, отскача и се връща в изходна точка.

  Любомир Кольовски, фейсбук

 • Четвъртък, 07 Март 2019 12:47
  Шумни разправии за лявото и дясното

  Любомир Кольовски: Мислещите хора са наясно, че лявото, дясното и някакъв си там център може би са съществували преди 1944 г., но след 1989 г. не успяха да се реанимират в автентичния си вид и се превърнаха в карикатури на първообразите си... Политиците са едни самозванци и нищо повече. И са безкрайно отдалечени от живия живот на хората.

 • Четвъртък, 07 Март 2019 12:47
  Запорираха 620 000 лв. пенсии заради неплатени сметки за ток, вода и парно

  Пенсиите на 4794 пенсионери за над 620 хил. лв. са били запорирани през миналата година заради неплатени сметки за ток, вода и парно, дългове към данъчните или банки, както и за издръжка. Това показва статистиката на Националния осигурителен институт (НОИ) за 2018 г.

Оставете коментар