Вторник, 25 Юни 2019
Четвъртък, 14 Март 2019 19:59

Безотговорно e при две излезли партии от парламента да заявяваш, че ти е комфортно

Любомир Кольовски коментира реакцията на управляващото мнозинство след напускането и на „Воля” от Народното събрание

Изненадващата врътка на Марешки и роднините му от ПГ на "Воля" най-силно зашемети Цветанов, Каракачанов и Симеонов, които се правят на две и половина и разправят, че нищо особено не се е случило. Засега Сидеров мълчи или поне на мен не ми е известно да е реагирал по някакъв начин, а доскоро се правеше на парламентарен началник на ПГ на ОП. Не ми е известна и позицията на ПГ на ДПС.

Известно ми е само, че поведението на Цветанов, Каракачанов и Симеонов не отговаря на никакви политически и парламентарни стандарти.

Ненормално е в такива моменти, когато събранието е напуснато от две парламентарни групи да твърдиш, че така депутатите работят в по-комфортни и продуктивни условия и необезпокоявани от никакви опоненти, коват законите и контролират изпълнителната власт, каквито са задълженията им, съгласно Конституцията.

Това поведение и това говорене е пренаситено с инфантилизъм и юношески наивитет и е демонстрация на престъпна безотговорност към държавността и законите.

От друга страна, атрактивното напускане на Марешки и компания е изненада за Цветанов, Каракачанов и Симеонов, но дава основания за подозрения, че между Марешки и Борисов има някаква задкулисна уговорка и че Цветанов не е в диалога между Марешки и Борисов. Предстои да видим продължението на тая жалка комедия.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Няма да гледат намаляването на субсидиите в НС, липсвал доклад

  Поради липса на доклад за второ четене отпаднаха от дневния ред на парламент промените в Закона за държавния бюджет за 2019 г. за намаляване на партийната субсидия

  Предложението направи председателстващият заседанието Емил Христов. "За" предложението му гласуваха 186 народни представители, "против" - 2 и "въздържали се" - 7, с което то бе прието. Измененията в Закона за държавния бюджет за 2019 г. бяха разгледани от Бюджетна комисия вчера и трябваше днес да са първа точка в дневния ред на депутатите за днес, съобщи Фокус.

  Промените предвиждат партийната субсидия да бъде намалена от 11 лв. на 1 лв. за периода от 1 юли до 31 декември 2019 г. Между двете четения на законопроекта постъпиха редица предложения от парламентарните групи.

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Бюджетната комисия одобри на второ четене партийните субсидии от 1 лев за глас

  От 1 юли партийната субсидия да бъде намалена на 1 лев за действителен глас, решиха депутатите в Бюджетната комисия. За сметка на това партиите ще имат право да получават дарения от фирми, отпада и таванът от 10 хиляди лева за дарения от физически лица

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Политическите сили трябва да върнат общо 14,6 млн. лева надвзети партийни субсидии

  Партиите и коалициите имат срок до края на 2020 година да върнат получените в повече средства като държавно финансиране. Ако не спазят този срок, ще им се начисляват лихви.

  Промяната беше гласувана окончателно на второ четене на промените в Закона за политическите партии.

  Общата сума, която политическите сили трябва да върнат, е в размер на 14,6 милиона лева. 

  Законовите промени бяха инициирани от Министерския съвет, след като стана ясно, че на партиите са изплатени суми, значително надвишаващи субсидията от регламентираните 11 лева на действително получен глас, като са начислявани малко над 13 лева, тъй като са отчетени и гласовете "не подкрепям никого".

Оставете коментар