Понеделник, 22 Април 2019
Четвъртък, 14 Март 2019 19:59

Безотговорно e при две излезли партии от парламента да заявяваш, че ти е комфортно

Любомир Кольовски коментира реакцията на управляващото мнозинство след напускането и на „Воля” от Народното събрание

Изненадващата врътка на Марешки и роднините му от ПГ на "Воля" най-силно зашемети Цветанов, Каракачанов и Симеонов, които се правят на две и половина и разправят, че нищо особено не се е случило. Засега Сидеров мълчи или поне на мен не ми е известно да е реагирал по някакъв начин, а доскоро се правеше на парламентарен началник на ПГ на ОП. Не ми е известна и позицията на ПГ на ДПС.

Известно ми е само, че поведението на Цветанов, Каракачанов и Симеонов не отговаря на никакви политически и парламентарни стандарти.

Ненормално е в такива моменти, когато събранието е напуснато от две парламентарни групи да твърдиш, че така депутатите работят в по-комфортни и продуктивни условия и необезпокоявани от никакви опоненти, коват законите и контролират изпълнителната власт, каквито са задълженията им, съгласно Конституцията.

Това поведение и това говорене е пренаситено с инфантилизъм и юношески наивитет и е демонстрация на престъпна безотговорност към държавността и законите.

От друга страна, атрактивното напускане на Марешки и компания е изненада за Цветанов, Каракачанов и Симеонов, но дава основания за подозрения, че между Марешки и Борисов има някаква задкулисна уговорка и че Цветанов не е в диалога между Марешки и Борисов. Предстои да видим продължението на тая жалка комедия.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар