Понеделник, 26 Август 2019
Вторник, 16 Юли 2019 11:25

Повече от атаката на белите хакери ме плашат умозаключенията на МВР

Александър Симов: Ако утре аз си направя руска електронна поща с името на Младен Маринов, това вкарва ли министъра моментално в списъка на заподозрените?

 

Днес, очевидно след щателно, задълбочено, високоинтелектуално и супертехнологично разследване в рамките на 12 часа, вътрешният министър отсече: "Хакерите са руски, защото е ползван руски имейл". Гениално. Разтърсващо. Това е все едно да заключиш, че някой престъпник е италианец, защото е носил италиански обувки. А пък и всички знаем, че руските хакери (независимо, че хакнаха американските избори, предизвикаха Брекзит и тормозят съня на Мария Габриел) са алкохолизирани идиоти, които освен Путин и водка нямат нищо друго в главите си и заради това оставят очевидни следи. Силно!

Ако утре аз си направя руска електронна поща с името на Младен Маринов, това вкарва ли министъра моментално в списъка на заподозрените? А продължението на анализа - че руските хакери са овършали НАП заради сделката с F-16 вече граничи с абсурдизма на Даниил Хармс.

Подобно умозаключение е умствена катастрофа. Разбирам да сме преговаряли с руснаците за самолети и да сме предпочели друга оферта, че да има повод за отмъщение, поне елементарен, но сега поне сайтът "Фактор" цял ден ще лее конспиративни слюнки и параноична злост. 

Навремето Валери Петров много добре посочи основната причина за нашенските провали. ННН. Някой некадърник наш. Сега вече на ННН ще му викаме "руски хакери". Поезия.

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 16 Юли 2019 11:25
  Горанов: НАП има достатъчно пари да си плати глобата

  Министърът на финансите Владислав Горанов коментира пред журналисти как ще бъде заплатена глобата на НАП, която ще бъде в милионен размер, предаде Novini.bg.

 • Вторник, 16 Юли 2019 11:25
  Прокуратурата пусна разговор на хакерите, обвинени за удара срещу НАП

  Предвид множеството въпроси на представители на медиите по отношение на делото срещу собственика и служители на „ТАД Груп“, Специализираната прокуратура предоставя допълнителна информация:

  На 08.08.2019 г. в проведено съдебно заседание Апелативният специализиран наказателен съд взе спрямо обвиняемия Иван Тодоров най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“. Съдът се запозна с представените от Апелативната специализирана прокуратура нови доказателства във връзка с извършената хакерска атака срещу НАП.

  Досъдебното производство е образувано по реда на чл.212, ал.2 от НПК и се води за това, че от неустановена дата през 2019 г. до 15.07.2019 г. в Република България, гр. София с цел да създаде смут и страх в населението извършил престъпление по чл. 319б – 319г от НК – престъпление по чл. 108а, ал.1 от НК.

 • Вторник, 16 Юли 2019 11:25
  КЗЛД глобява НАП с милиони за теча на данни

  Огромната глоба е прецедент, за който няма разписан конкретен механизъм

Оставете коментар