Сряда, 12 Август 2020

Понеделник, 26 Август 2019 11:35

Премиерът проверява АМ „Европа“: Кеф ми е - ниви, чакъл, асфалт. Това дразни другите!

Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа, за да инспектира как вървят ремонтните дейности по изграждането на АМ ''Европа''.

Заедно с него пътуват зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на икономиката Емил Караниколов.

,,Много ми е кеф така - първо ниви, после чакъл и накрая идва асфалтът. Заради това се дразнят другите, защото няма какво да покажат. Всичко това е за хората'', заяви премиерът Борисов и добави, че пътят към Ябланица трябва да бъде открит до 20 дни.

От своя страна министър Караниколов съобщи, че безработицата в страната е на рекордно ниски нива - около 4%. Той допълни още, че за последната календарна година у нас са открити заводи за около 300 млн. евро, като по този начин са се отворили работни места за повече от 3000 души.

По темата с чуждестранните инвестиции министърът на икономиката обяви, че очакванията са до края на годината размерът им да достигне 2 млрд. евро.

Winbet - победата е емоция! (18+)

,,Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора'', разясни още Караниколов. 

След като инспектира изграждането и ремонта на магистрала "Европа" край Сливница премиерът се отправи към завода Кока-Кола ХБК- България в Костинброд. Той се запозна отблизо как протича работният процес в завода.

,,Асфалът не се яде, но чрез него се правят заводи и се получават заплати'', отбеляза Борисов преди началото на обиколката му из производствения център.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар