Сряда, 12 Август 2020

Събота, 28 Септември 2019 16:00

Едни умни и красиви се опитват да изкарат Гешев и Цацаров основният проблем на съдебната система, на принципа “стани да седна”

Коментир в социалната мрежа за поредния случай на съдебно решение, с което се дава лека присъда за тежко престъпление. Прокуратурата протестира срещу решението на съдиите намалили наказанието на 12 години, вместо исканите от държавното обвинение между 20 и 30 години при строг режим

Тормозил я през целия им брак, накрая я убил с особена жестокост. Оставил я да лежи като прегазено куче и викнал мама да му стегне куфарите. И сега получава 12 години, от които ще лежи 4-5 и е свободен да тормози и други жени. За престъпление, за което в други страни ще лежи до живот, може и смъртна присъда да получи.

Ето това е проблемът на родното правосъдие.

И докато тези подигравки се случват всеки ден из българските съдилища, едни умни и красиви се опитват да изкарат Гешев и Цацаров основният проблем на съдебната система. На принципа “стани да седна”.

 Юлия Ал-Хаким, фейсбук

Повече по случая виж ТУК

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 28 Септември 2019 16:00
  Прокурорската колегия: Христо Иванов поругава независимостта и престижа на държавното обвинение

  Кадровиците изпращат декларация до ЕК, ЕП, посолствата на държавите от Евросъюза и мисиите на САЩ и Обединеното кралство Великобритания

 • Събота, 28 Септември 2019 16:00
  Гешев разговаря с прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативен район – Велико Търново

  Главният прокурор обсъди приоритетите на прокуратурата през настоящата година с акцент противодействието на конвенционалната престъпност и благодари на колегите си за добрите резултати от работата им.

 • Събота, 28 Септември 2019 16:00
  ТАСС: Протестиращи изграждат палаткови градове в България

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, разказва Агенцията

  Централният булевард в София – “Цариградско шосе” около моста Орлов мост, и площад Независимост – заключен между сградите на правителството, Народното събрание и президентската администрация, беше блокирана в събота с палаткови лагери, които участниците в антиправителствените протести поставиха късно снощи. Това пише Агенция ТАСС по повод вчерашните антиправителствени протести в центъра на столицата.

  “Протестиращите поставиха палатки на пътното платно и отказаха предложенията на полицията да ги преместят на тротоара. По Орлов мост, централно софийско кръстовище, са изградени твърди барикади. Протестиращите събират камъни и бутилки. Сред лагера имаше много жени, които попречиха на полицията да използва сила”, съобщава главният инспектор на столичната полиция Красимира Стоядинова, цитрана от ТАСС.

  Според Стоядинова преговорите с протестиращите за премахването на палатковия град ще продължат. „Ние уважаваме правото на протест, но призоваваме неговите участници да провеждат мирни акции, които не биха пречили на други жители на София“, добави Стоядинова.

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Според демонстрантите Правителството на премиера Бойко Борисов е затънало в корупция и по време на работата си не е успяло да осигури на гражданите проспериращ живот и достойни заплати. А главният прокурор Иван Гешев е обвинен в нападение срещу президента Румен Радев, организиране на демонстративни издирвания и арести, разказва ТАСС.

  Агенцията припомня, че първият масов протест се проведе в България на 9 юли, когато повече от хиляда души се събраха в подкрепа на Радев в сградата на президентската администрация, включително представители на различни политически партии и обществени организации. От този ден митинги и шествия под мотото “Защити демокрацията!” стават ежедневно, в тях участват предимно млади хора, допълва още Агенцията.

  Източник: БГНЕС

Оставете коментар