Неделя, 23 Февруари 2020

Неделя, 29 Септември 2019 12:27

Димитър Недков: Загубихме ли македоно-българската хибридна война

България губи своята най-важна битка в началото на двадесет и първото столетие. Битката за историята си. История писана още от времената, когато поне две трети от тогавашните европейски племена не са и сънували своя държава.

За съжаление, днес не е нужно да се качиш по-нависоко от Владайските възвишения за да чуеш тътена на полесражението откъм северо-македонско, и да усетиш мириса на поражението българско. По ирония на съдбата, войната отново е Балканска и много скоро с пълно основание, пак въз основа на историческата аналогия, може да бъде наречена и – Междусъюзническа. Според съвременната военна терминология, става дума за Македоно-българската хибридна война. Сражението на умовете на двете армии на едно разделено от чуждоземни интереси племе за една и съща историческа памет.

Братоубийствена война. Нещо като тази на Каин и Авел които заедно принесли даровете от труда си на Йехова, но станала белята с камъка в ръката на Каин. Днешният трансатлантически “Йехова”, а защо не и кремълският му еквивалент, че и целият брюкселски хор на съюзените ангелогласни евробюрократи - за разлика от библейските оригинали, са доста по-коварни в интригата си между двамата балкански братя. Вместо камък в ръцете, глобалните ментори сложиха общата им история и език .

Така де – нали в началото било Словото! А хибридните войни се водят със слова. В тия войни думите са атомни бомби - много по-страшно оръжъжие и от последния модел на Ф-16 или СУ-35. В тия войни картата на военните действия се чертае върху полето на История, а не по чукарите с побелелите кости на взаимноизтребвалите се с крушуми балкански братя от началото на миналия век. В хибридната война словесните армии пътуват не по магистралите и железниците, а по невидимите уебтранспортни коридори на сървърите на паралелния виртуален свят, достигайки моментално до съзнанието на човека и в най-дълбокия тил на противника.

В този смисъл, твърде закъснели и някак си предизборно звучащи са воплите на нашия в пряк и преносен смисъл Министър на класическата войната, че и на всичкото отгоре - баш воеводата на столетната ВМРО. Защото доброволно отказалата ни се от всякакви видове суверенитет, все по-изолирана дори от актуалната балканската игра на тронове държавица, предварително е загубила всички дипломатически битки с всички съседи. Системното унищожаване на професионалния дипломатически корпус чрез прословутата властова кадрова методика на “калинките” ще търпи своите тежки последствия поне столетие занапред.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Фатално окъснял е коалиционният вицепремиер с гневната си заплаха към комшиите, че ако не спрели да фантазират някакъв си техен исторически вариант на родословното си дърво, България нямало да гласува за влизането им в Европейския съюз. Какво подвеждащо самочувствие на явно попреглътналия вече униженията министър, от едностранните търговски преговори с “Lougheed Martin” за едни прескъпи хвърчила за играта с оловни войничета... Късно е либе за китка! – биха му припомнили от отвъдното гласоветe на родоначалниците на оглавяваната от него днес легендарно респектираща навремето всите европейци ВМРО – навярно твърде разочаровани от наследствените мутации на днешните патриотарски пориви.

Нямало България да гласува поредната “пакетна сделка” на големите евроначалници! Сякаш някога досега се е случвала подобна национална дързост в едва проходилото, но и с нищо незапомнено досега наше периферно членство в т.н. уж равноправен Европейски съюз! Нима в последните преходни тридесетина години с гласуванията си не теглихме една майна и на национален идеал с произтичащите от него национални интереси, и на суверенитена си, на икономиката ни и кръвоносната й банкова система, че и на православието си дори?!? Какво тук значи някаква си История пред долетелите чрез външноминистерската ни пощенска гълъбица, опорни точки на Големите началници за “правилното гласуване”.

Щом сме го докарали до – ние пък няма да гласуваме! – значи сме пред безусловна капитулация в хибридната война с еднородните ни комшии за историческото ни достойнство. Безвъзвратно е пропиляно времето дори за сепаративно примирие в името на Нейно Величество Историята. Заслужен епилог на историческото безхаберие на ангажираните с вече тридесетгодишната гражданска война между партизанстващите отряди на т.н. родни политически елити.

Каква ли друга съдба да очаква един народ, чиито управници се движат поне с четвърт век закъснение в проумяването, че нация която търгува историята си чрез гласуване е на крачка от поробването? Коя хибридна война срещу националното самосъзнание би спечелила държава, чиято Алма Матер е с бюджет поне пет пъти по-малък от цената на един свръхзвуков изтребител, претъпкан със самоподбиращ жертвите си изкуствен интелект, чиито цифрови кодове са в ръцете на нечие “съюзно командване”. Държава в която правителите й навестяват народа с бронирани лимузини, а професорите по история спастрят години от казионните подаяния за някой малолитражен “секън хенд Volkswagen”, от най-могъщя евросъюзен автомобилен концерн на страна победена в най-голямата и кървава конвенционална война, отказа да инвестира в нея.

Държава в която медиите са официозно прехласнати по първата копка на Светилището на поредния “Евроатлантически център за сигурност” на поредния проповедник, на поредната догматичната вяра на актуалния нов Господар на битието и душите хорски. Не е никаква медийна сензация обаче размерът на еничерското грантово възнаграждение на евроатлантическите пастори съотнесен към няколкото гроша за заплати в родните ни служби за национална сигурност. Всъщност реалната, добре завоалирана с пропагандни клишета мисия на себеподобните по цял свят евроатлантически центрове за сигурност, включая и македонско е - недопускане изписването на определението “национална” и пред историята, и пред сигурността на народите.

Гоце Делчев се бил определял като българин, но като днешните граждани на Северна Македония се определяли като българи, само да получат български паспорт! – възмущава се на тази диалектно изречена по български историческа спекулация на македонския президент Пендаровски, нашият вицепремиер и отговарящ за бойната ни чест и слава министър на отбраната...

Интересна би била представата, дали днес Гоце Делчев би платил под масата поисканата от сдобилия се по партино-коалиционна линия със службичка нашенски чиновник евросума или... би извадил поръждясълия от времето револвер с който не се разделял и в съня си, докато е пишел историята на този надарен от Бога с толкова езикови диалекти и особености на националната си летопис народ.

Димитър Недков, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 29 Септември 2019 12:27
  Петкова: България губи по $110 млн. годишно заради спрения транзит на газ

  България ще губи по 110 млн. долара годишно заради спирането на транзита на природен газ през страната от началото на тази година. Това обяви енергийният министър Теменужка Петкова в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. От началото на годината "Газпром" прекрати транзита на природен газ през България за Турция, Гърция и Македония. Според Петкова единственият вариант за компенсация е изграждането на "Балкански поток" - газопровод от турската до сръбската граница, който ще бъде продължение на руско-турския проект "Турски поток".

 • Неделя, 29 Септември 2019 12:27
  Горанов: Няма нищо страшно в приемането на еврото от България

  "Няма нищо страшно в приемането на еврото от България", заяви пред Диана Найденова и рубриката ѝ „Карай направо  по Нова телевизия министърът на финансите Владислав Горанов.

 • Неделя, 29 Септември 2019 12:27
  България в затворения кръг на неравенства и десен популизъм

  Социалното разслоение у нас поражда десен популизъм, а неговите политически проповедници същевременно не са способни да решат проблема, а точно обратното – успяват единствено да го задълбочават

Оставете коментар