Събота, 11 Юли 2020

Понеделник, 07 Октомври 2019 14:14

Румен Петков: Сделката за F-16 не е никакъв лобизъм, а грозен слугинаж

 „Скъпи Борисов и Ко, марш от властта!“, заяви лидерът на АБВ

„Изцяло споделям позицията на премиера Бойко Борисов, че при плащането на самолетите F-16, не е имало лобизъм. Разбира се, че нямаше лобизъм. Имаше грозен, просташки слугинаж от страна на българското правителство към САЩ“. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков след участието на Бойко Борисов на годишната бизнес закуска, организирана от Американска търговска камара, където премиерът заяви, че съпротивата срещу сделката за F-16 била „яростна и подла“ (вж тук).

„Този слугинаж има унизителни параметри, защото Щатите не са лобирали. Те просто изпратиха помощника за зам.- държавния си секретар, който дойде и разпореди да платим F-16, които ще получим незнайно кога“, посочи Румен Петков.

„Тогава всички международни анализатори бяха втрещени от антидържавния подход на българското правителство, което до ден днешен не отговаря на следните въпроси:

- Колко ще струва издръжката на сегашната ни военна техника, докато получим новите самолети?

- Защо правителството лъже българския народ за цената на въпросните самолети F-16, като не включват в нея ДДС?

- Защо правителството лъже българския народ как ще бъдат обслужвани самолетите и колко допълнителни разходи ще имаме в следствие на това?

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Защо управляващите лъжат българския народ и военновъздушните ни сили за военното оборудване, което ще получим, заедно със самолетите F-16?

- Има ли другаде в сета заплащане на милиарди срещу липсата на всякакви гаранции, че ще получим тези неизпитани самолети?

- Ако с тези самолети загинат наши пилоти, то тогава кой носи отговорността? Защото тогава Каракачанов вероятно ще е обект на приключило разследване и ще е „на сигурно“ място, а Борисов вече ще е господин Никой.

На тези въпроси АБВ има един отговор: „Скъпи Борисов и Ко, марш от властта!“, заяви Румен Петков.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 07 Октомври 2019 14:14
  Директорът на ОДМВР-Бургас подаде оставка

  Не пазим нито една политическа сила, ние пазим българските институции, заяви пък главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на брифинг

 • Понеделник, 07 Октомври 2019 14:14
  Борисов нареди на МВР и на ДАНС да свалят още днес охраната на Доган и Пеевски

  За нас няма кой е министър-председател, кой е президент, нашата работа е да пазим обществения ред, заяви на извънреден брифинг главният секретар на МВР Иванов

 • Понеделник, 07 Октомври 2019 14:14
  В края на пътя си Бойко все повече напомня за Живков. Остана напълно сам

  Спомням си онзи прословут пленум на БКП през 1989-та година, когато свалиха Тодор Живков. Неговите хора му спретнаха преврат не без одобрението на СССР. Помня объркания му поглед, сякаш не вярваше, че всичко това се случва. Тази вечер на брифинга Бойко на моменти гледаше по абсолютно същия начин. Като човек, който не може или не иска да повярва, но вече до съзнанието му достига фактът, че нещо се сгромолясва и нещата не вървят на добре. Не знам дали заслужава съдбата на някогашния си шеф, когото така успешно копира и като маниери, и като поведение, влязъл в ролята на „бащица на нацията”. В края на пътя си е сам, без нито един от тези, които бяха с него от началото на ГЕРБ. Когато през 1990-та година арестуват Тодор Живков, той произнася знаменитата си фраза: „Съдете ме! Но идва времето, когато народът ще остане без хляб и без чест!” Днес думите му звучат повече от пророчески.

  Снимка: БГНЕС

  Мария Николаева, фейсбук

   

Оставете коментар