Събота, 18 Януари 2020
Сряда, 16 Октомври 2019 15:25

Плевнелиев: България е готова да плати 260 млн. евро на Фолксваген, за да дойде у нас

Източници от управителния съвет на "Фолксваген" съобщиха в началото на седмицата, че няма опасност от прекратяване на проекта в Турция, а той само ще се забави

"България подобрява параметрите на офертата си към автомобилния концерн "Фолксваген". Държавата е готова да инвестира в проекта 260 млн. евро вместо 135 млн. евро. Така заедно с терена и прилежащата инфраструктура, които българското правителство ще предостави на германския концерн, стойността на държавната помощ може да достигне около 800 млн. евро.

Можем да разширим сътрудничеството във "Фолксваген" например в различни сфери. България тепърва ще изгражда електрическа инфраструктура за електрически автомобили. Също така имаме идеи как с допълнителни инфраструктурни и образователни мерки да подкрепим концерна "Фолксваген"."

Росен Плевнелиев пред БНР за офертата на България към "Фолксваген"

(бел.ред. -  операцията на Турция в Сирия накара германския автомобилен гигант да спре за момента работата по проекта. Източници от управителния съвет на "Фолксваген" съобщиха в началото на седмицата, че няма опасност от прекратяване на проекта в Турция, а той само ще се забави)

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар