Събота, 18 Януари 2020
Понеделник, 02 Декември 2019 10:43

Нено Димов трябва да бъде уволнен заради водната криза

Кои министри заслужават да бъдат уволнени и защо е отстранен Бисер Петков?

Снимка на Stoyan Tonchev.

Стоян Тончев

 

Нено Димов трябва да бъде уволнен от поста си на министър на МОСВ, защото отговорността за състоянието на язовирите в България е негова. Водната криза в Перник се дължи на неговите действия и бездействия.

Красен Кралев трябва да бъде уволнен от поста си на министър на спорта, защото той трябва да следи отчетността на откраднатите пари на данъкоплатците от БФС и да сезира компетентните органи. Умишлено или не, той не го е (на)правил.

Социалният министър Бисер Петков е отстранен от поста си и на негово място е настанена Деница Сачева, защото най-вероятно той е отказал да слага подписа си на места, на които Сачева ще сложи своя.

За хаоса в държавата е най-вече отговорен премиерът Бойко Борисов, като шеф на изпълнителната власт.

Отделни оставки няма да решат проблемите в държавата. Повече от ясно е, че настоящите овластени лица са неспособни да изпълняват ангажиментите си. Още по-страшното е, че те са първоизточници и проводници на всички злини в държавата, а ние сме техни съучастници, защото само мрънкаме, но не можем да се съберем поне 20 хиляди души, които да отстояваме своите права и законни интереси!

Вече сме официално най-неграмотните в Европейския съюз.

Много скоро ще оглавим и световната класация за най-прост народ на всички времена!

Стоян Тончев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 02 Декември 2019 10:43
  Спецпрокуратурата представи нови доказателства по делото на Нено Димов за водната криза в Перник

  Специализираната прокуратура предостави нови доказателства за водната криза в гр. Перник и други селища в региона. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

 • Понеделник, 02 Декември 2019 10:43
  Апелативният спецсъд остави Нено Димов ареста: Умишлено е допуснал източване на яз. "Студена"

  Бившят екоминистър Нено Димов, обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник, остава за постоянно в ареста. Това реши, след повече от 4 часа заседание, Апелативният специализиран наказателен съд, предаде репортер на БГНЕС. Решението е окончателно.

 • Понеделник, 02 Декември 2019 10:43
  Учредяват Български ВиК холдинг с капитал 1 млрд. лв.

  Учредяват държавен холдинг, за да имаме по-чиста вода. Учредяват български ВиК холдинг ЕАД - София.

  Това стана ясно в началото на заседанието на Министерски съвет. Тя бе съобщена от министъра на регионалното развитие Петя Аврамова.
  За учредяването се отпускат 1 млрд. лв. на МРРБ от бюджета за 2020 година, предаде Novini.bg.

  Министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че идеята се подкрепя от Министерството, което управлява. Той обясни, че това е крачка напред и обясни, че трябва да се мисли по-мащабно за структура, която да управлява ВиК системата в България.

  Идеята се подкрепя и от МОСВ и министър Емил Димитров.

  На заседанието премиерът Бойко Борисов възложи на министрите си две задачи - едната за вноса и износа за боклука, а другата е свързана с ВЕЦ-овете.

Оставете коментар