Петък, 18 Септември 2020

Вторник, 17 Декември 2019 16:46

Кирил Добрев: Който говори за разделение в БСП, явно работи за такова

На този етап е важно да се държим един за друг и да затворим страницата с вътрешнопартийните дрязги, призова зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев по време на заседание на Областния съвет на партията във Врац.

 

Първото нещо, което трябва да направим в следващите месеци, е да си подредим “къщата”, като обърнем внимание на състоянието на организациите и стабилизираме партията по места, където срещаме трудности. Изборът на председател на НС е функция от много по-важната работа, която трябва да се случи преди това.

Продължителните загуби в някои райони на местни избори обезверяват хората и маргинализират партията, но има шанс в тази отчетно-изборна кампания организациите да излъчат и представят  ръководства по места, които да работят за промяна – да отворят БСП към периферията и да привличат повече гласове. За тази цел първа и основна задача е да спрем с враждата помежду си.

Наши другари в последно време говорят за разцепление в партията. В БСП винаги сме били за вътрешнопартийната демокрация и свободното изразяване на мнение. Никой не е бил ограничаван, но в последно време тази свобода започва да прилича на свободия и то не в самата партия, а по медиите. Всеки един, който е говори за разделение в партията или работи за такова, или му се иска. Основания за такова твърдение няма.

Подобни приказки за разделение трябва да спрат, ако левицата иска да бъде решаващ фактор в политическия живот.  Отдавна трябваше да затворим и темата с разделението между поколенията в партията. Европейските и местни избори показаха, че все повече млади хора нямат притеснение да бъдат припознавани като част от отбора на БСП – доказателство за това са ни и младите кметове, които имаме в Русе, Перник, Нови пазар и т.н.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Стига сме живели със спомените от това какви резултати сме имали във Враца. Време е да погледнем какво се случва сега. Част от причините за ниските резултати на областта в последните избори са вътрешнопартийни. В тази тежка ситуация, в която БСП провеждаше избори, можеше да бъдем малко по-гъвкави и по-открити към хора извън твърдото ни ядро. Има места, където въпреки целия натиск от страна на ГЕРБ, успяхме да постигнем сериозен резултат, благодарение на качествата на кандидатите, на ясните послания и на усилената работа на самите структури.

На този етап е важно да се държим един за друг и да затворим страницата с вътрешнопартийните дрязги.

(зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев по време на заседание на Областния съвет на партията във Враца)

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар