Събота, 04 Юли 2020

Неделя, 05 Януари 2020 13:08

„Турски поток“ няма да бъде построен в срок, другото е „Севда тв“

Повече от половин година настояваме за отстраняване на ръководството на „Булгаргаз“ и Борисов е съучастник, ако не го направи, заяви на пресконференция лидерът на АБВ Румен Петков

 

„Пред вас има снимки на участък, над който хеликоптерът не е минал. На този участък, колчетата стоят от месец ноември на миналата година. Около тези колчета нищо не се прави.

Трябва да е ясно, максимумът от трасето на „Турски поток“, който е направен е 40-45 км. Другото са „Севда тв“ или там, както се казва женицата, която разнася телефона да ни снима, докато летим или докато караме кола.

Каква е технологията на въвеждането в експлоатация. Първо се извършват заварки. Ние гледаме тръбите подредени, както бяха подредени пред американския посланик и след това прибрани. Технологията предполага първо да се извършат заварки. Втората стъпка е изпитание от лицензирана лаборатория за проверка на заварките. Практиката от световен мащаб показва, че никъде при извършването на проверката на заварките няма 100 % гаранция, т.е. винаги се налагат допълнителни стъпки и действия. Досега такива проверки обществото няма информация да са правени. Третата стъпка е изолация на тръбите и четвъртата е полагането им в траншеите.

Тези стъпки не се правят. Разхвърлят се едни тръби по трасето. Много се надявам да не опаричим братята роми с всички тези действия, но реално заваръчни дейности, дейности по проверка от лицензирана лаборатория не е ясно да има. На второ място, в България в момента работи само една машина за автоматично заваряване. Тя е американско производство. Капацитетът на тази една машина е не повече от 1, 5 – 1,8 км. на ден. Премиерът преди 30 дни каза, че правим 5 км на ден. Не с хеликоптер, това означава 150 км да са построени за тези 30 дни. Ако посочи къде са, аз ще ги обиколя с колело.

Един момент, от който всички бягат. Проектът „Турски поток“ на българска територия предвижда да бъдат изградени две компресорни станции. За тях никой не говори. Легендировката е, че ще ги строи германският консорциум „Серостал“.

Обявяваме награда дъвка, който намери 11-ия процент германска собственост в този консорциум. Някой да покаже двете тухли, които са положени от консорциума „Серостал“ за изграждането на тези компресорни станции. 400 милиона лева.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Министър-председателят каза, че най-късно на 13 юни ще бъде готов газопроводът. Т.е. от сега започва подготовката за тържествата по повод поредния му рожден ден. Да е жив и здрав. Няма да стане. Боя се, че няма да стане и за 23 юни, но трябва да носят отговорност тези, които са провели процедурите. Тези, които излъгаха Сърбия и Унгария. Това е това правителство, това е Борисов.

Всички заварчици, които се ползват, са турци. Тук големият въпрос е защо не се ползва български потенциал. Защо парите трябва да излизат извън България? Това става тежка практика на това правителство в енергийните проекти. Проекта Гърция – Сърбия премиерът е много горд, че го е дал на две гръцки компании. Ние нямаме ли потенциала, нямаме ли строителна щаб. Ние, които сме учили Гърция, Сърбия, Турция на газопроводи. Това са неща, които ни тревожат.

Повече от половин година настояваме за отстраняване на ръководството на „Булгаргаз“. Давахме конкретни примери с абсолютно целево проведени процедури, които да обслужат конкретни вносители на газ. Ако сега Борисов не отстрани Николай Павлов от ръководството на „Булгаргаз“, означава, че той е негов съучастник.

По-силно прокламираният „Турски поток“, „Балкански поток“, хъб „Балкан“ и инспектирането от страна на премиера с хеликоптер. Там има снимки на участък, над който хеликоптерът не е минал."

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар