Вторник, 04 Август 2020

Неделя, 16 Февруари 2020 15:25

БНТ и БНР – дефицитното безобразие

Петър Волгин: Шефовете на националните медии знаят, че и 100 милиона дефицит да натрупат, никой няма да из потърси сметка. Затова е крайно време поне един от шефовете, натрупали тези дефицити, да бъде осъден

БНТ започва годината с 40 милиона лева дефицит. Дефицитът на БНР е 5,5 милиона лева. Това, разбира се, е скандално. Но още по-скандалното е, че никой няма да понесе последствията за това безобразие.

А авторите на дефицитното безобразие са известни. Предишните генерални директори на двете медии, както и техните управителни съвети. Те не са си плащали задълженията, те са сключвали неизгодни договори.

Най-големият проблем идва от чувството за безнаказаност. Шефовете на националните медии знаят, че и 100 милиона дефицит да натрупат, никой няма да из потърси сметка. Затова е крайно време поне един от шефовете, натрупали тези дефицити, да бъде осъден. Да бъде подкаран с пранги на кунките към предвиденото от закона усамотение. Едва тогава следващите генерални директори ще се сепнат и няма да правят глупости. И няма да участват в корупционни схеми.

Защото сега се получава следното. След приключването на мандата, БНТ/БНР е на минус, а генералният директор се е обзавел с още няколко апартамента. А данъкоплатците, които издържаме двете медии, отново сме в ролята на глупака.

Петър Волгин, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 16 Февруари 2020 15:25
 • Неделя, 16 Февруари 2020 15:25
  Нинова: Извинявам се на полицаите, че излязох сама от БНТ

  „Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването “Панорама”. Напротив. Искам аз да се извиня на полицаите, затова че им отказах те да ме извеждат, отказах кола и излязох сама, пеша. По-късно разбрах, че с това съм нарушила техните правила за реакция в такива случаи. Извинете ме за причиненото ви неудобство.“

  Това написа Корнелия Нинова в профила си във фейсбук по повод инцидента в петък вечер след участието й в „Панорама“.

  Припомняме, че лидерът на БСП участва в предаването заедно с шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. След почти два часа престой в сградата на БНТ двете бяха изведени с полиция след 23.30 часа, а протестиращите бяха избутани от пространството пред "Сан Стефано", за да се освободи място за извежданите политици.

  Дариткова бе качена на автомобил, но демонстрантите обърната кофи за боклук пред колата и тя остана в участъка между улиците "Шейново" и "Тулово".  Протестиращите крещяха  "Оставка" и "Пазите престъпници“.

  Искането на демонстрантите бе Дариткова да излезе при тях и да обяви оставката на правителството. Дариткова отвърна на протестиращите с пост във Фейсбук, в който пише: "Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!"

  Корнелия Нинова премина пеша през протестиращите и се качи на такси.

   

 • Неделя, 16 Февруари 2020 15:25
  Кошлуков се натегна на Борисов: Спря програмата на БНТ, за да покаже Бойко в джипа!

  Българската национална телевизия прекъсна новините си, за да покаже на обществото… как шофира Бойко Борисов

Оставете коментар