Неделя, 05 Юли 2020

Четвъртък, 30 Април 2020 17:37

Херо Мустафа: Българското правителство се справя невероятно в борбата с коронавируса

Министър Захариева отбеляза помощта на Държавния департамент и на Американската агенция за международно развитие на САЩ, които  дариха на България 500 000 долара за помощ в борбата с коронавируса

 

„Българското правителство се справя невероятно в борбата с коронавируса и благодарение на предприетите противоепидемични мерки успявате успешно да потискате кривата на разпространението“. Това коментира посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа, която разговаря с вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева.

Посланик Мустафа благодари и на служителите на Министерството на външните работи, които в денонощен режим и в реално време информират всички акредитирани в София дипломатически мисии за мерките, които се вземат от българските власти по повод пандемията, като дават информация и по всякакви запитвания на посолствата. 

„Вашите хора отговарят на над 100 въпроса дневно, отправени от дипломати. Страхотни са“, каза посланикът на САЩ.

Министър Захариева отбеляза помощта на Държавния департамент и на Американската агенция за международно развитие на САЩ, които  дариха на България 500 000 долара за помощ в борбата с коронавируса.

Посланик Мустафа заяви на срещата, че САЩ ще предоставят още медицински материали.

„Благодаря на САЩ за подкрепата, която оказват на България по време на тази криза“, каза министър Захариева.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Българският първи дипломат и американският посланик бяха единодушни, че отмяната на ограниченията, свързани с коронавируса, трябва да става поетапно, за да се избегнат рискове от още по-голямо разпространяване на болестта. В тази връзка и по повод интереса на много български студенти към програмата „Work and Travel“, посланик Мустафа заяви, че студентските бригади към момента не са отменени, а само отложени, като посолството ще информира обществеността, щом бъде взето решение.

Министър Захариева и посланик Мустафа обсъдиха широк кръг въпроси от международния дневен ред, като отделиха и специално внимание на положителните стъпки по отношение на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани и на борбата с дезинформацията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар