Събота, 11 Юли 2020

Неделя, 03 Май 2020 11:38

Ген. Мутафчийски: Щабът не е спрял работа - не е последно "сбогом"

Всяко отпускане на мерките, което не е реално, може да даде лошо отражение. Как трябва да живеем оттук нататък с вируса - е най-важното, което се коментира и работи в Щаба и в правителството. Това е труд, който не спира.

Това заяви на брифинг генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния щаб за борба с коронавируса.

"Това са изключително важни неща и са от ключово значение как ще продължи по-нататък България въобще да се развива. Как това нещо ще даде отражение в здравната система", каза още той.

"Щабът не е спрял работа - не е последно "сбогом", допълни ген. Мутафчийски.

"Още от две седмици искахме да променим начина на съобщаване на заболелите и починалите от коронавирус. Молбата за промяна беше лично наша", заяви шефът на Националния щаб за борба с коронавируса.

"Според много от хората начинът на оповестяване е контрапродуктивен и насажда страх, въпреки че информацията винаги е била обективно поднасяна. Фиксира се прекалено вниманието на обществото, което не е полезно", допълни той по темата с брифингите.

"Процесът не винаги минава гладко и това е нормално. Ние имаме много интересна комуникация с премиера, защото тя се развива като спор, в който се взимат най-правилните решения", добави шефът на Националния щаб за борба с коронавируса.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"В Щаба има широко представяне на държавните институции", добави ген. Мутафичийски.

"Изказвам моите съболезнования към близките на починалата ни колежка. Тя е била един от първите заразени от Центъра по спешна медицинска помощ. Лекувана е в Окръжна болница. След като са установени две отрицателни проби и подобряване на състоянието, е изписана за домашно лечение. Вчера внезапно е влошила състоянието си вкъщи. Още в пристигането в Спешния приемен център на Александровска болница, се е наложило да бъде интубирана и въпреки положените усилия въобще не е могла да стигне до интензивното отделение. Починала е в Спешния център.", разкри ген. Мутафчийски.

"Случаят с колежката поставя под въпрос имунитетът, който се изгражда след преболедуване на коронавируса. Тревожно е, че тя е дала две отрицателни проби за коронавирус и след това се стигна до трагичният край", заяви шефът на Щаба за борба с коронавируса.

"В тази връзка от преди няколко дни има едно съобщение на Хонконгски колеги, които правят изследване на голяма група пациенти след като са дали отрицателни резултати с бронхоскопия, при които се установява наличието на вирусни частици. Вчера има съобщение от италиански лекари, чиито наблюдения са в малка група хора, в които след като са изписани, след като са дали отрицателни проби, са приети наново с резаразяване. Това е тревожно", допълни още Мутафчийски.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар