Четвъртък, 16 Юли 2020

Понеделник, 25 Май 2020 14:00

Да припомним видимите резултати за 10 години управление на ГЕРБ

Според зам-председателя на БСП Кирил Добрев Европейската комисия е показала, че е наясно с проваленото управление на българското правителство

 

Кирил Добрев във Фейсбук:

Всички чакат оставката на Данаил Кирилов. Отдавна обаче е ясно, че #ГЕРБ нямат общественото доверие да управляват България. Те са тотално изчерпани и откъм кадри и политики, а спасителните политически ходове свършиха. Ако мога да използвам думата “успех” в управлението на ГЕРБ, то успешната част от кризата я изнесоха лекарите и скромните медицински работници - тези, които освен знания, имат и мисия.

Няма смисъл да казвам, че икономическата част е пълен #провал, поне от това, което виждаме дотук като мерки. Отдавна мисията на ГЕРБ не е #България, а само властта. Как да я задържат поне още малко. Спокойно, скоро всичко ще свърши. Когато властта е причина за толкова много компромиси, то тя си е отишла, повярвайте ми.

Европейската комисия показа, че е наясно с това и потупванията и снимките са просто добро брюкселско възпитание, а не одобрение и подкрепа. Докато всички очакваме оставката на Данаил Кирилов, да припомним видимите резултати за 10 години управление на ГЕРБ, които са повод за оставка на целия кабинет:

  • продължаващ механизъм на наблюдение от страна на ЕС
  • никакъв Шенген
  • никаква Еврозона
  • 111-то място в класацията за свобода на словото
  • 74-то място в световната класация за корупция

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар