Неделя, 05 Юли 2020

Петък, 29 Май 2020 12:50

Борисов - Стокхолмски синдром в действие

Велислава Дърева: Видяхме колко лесно вирусът на авторитаризма превзема пространства. Целият неолиберален модел се срина окончателно

 

Пропагандата на ГЕРБ и всичките й прилежащи мисирки, салфетки, нимфетки и мадам до мадам – те не се интересуват от факти. За тях  е важно да обслужат своя бос. Мерките на правителството бяха правилни в началото, но заложниците започват да си харесват похитителя. А Борисов се държи именно като похитител. Всичко това е Стокхолмски синдром.

Оттук нататък всички икономически и социални проблеми ще бъдат оправдавани с коронавируса.

Борисов си изигра брилянтно саморекламата, но няма интерес от предсрочни избори – Радев ще назначи служебния кабинет, а ГЕРБ е в ужас от тази перспектива. БСП също не се справя. За два месеца България се върна в истеричния си вид и разколите от началото на 1990-те.

По отношение на църквата също – появиха се манипулирани деца, които заявиха, че ще докладват родителите си, ако отидат на черква на Великден.

Светът беше два месеца в политическа лаборатория. И видяхме колко лесно вирусът на авторитаризма превзема пространства. Някои европейски държави вече са в диктатура. Къде е Унгария на Орбан?

Важната глобална последица е, че целият неолиберален модел се срина окончателно.

По-интересното е, че десницата в цял свят проговори на езика на левицата, поставят се социални проблеми.

Политическият анализатор Велислава Дърева в интервю за „Студио Банкеръ“  

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 29 Май 2020 12:50
  Борисов: Няма да влизам в ченгеджийските номера на Радев

  Единствено му завиждам, че успя да направи реформата в съдебната система, коментира премиерът по време на откриване на пречиствателна станция

 • Петък, 29 Май 2020 12:50
  Борисов: Изпълнихме това, което сме обещали – да предоставим най-чистото море

  Премиерът откри обновената пречиствателна станция на Китен и Приморско.

  „Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско – има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали – да предоставим най-чистото море“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширяването на пречиствателната станция за отпадни води и изграждане на довеждаща инфраструктура на територията на Приморско и Китен, съобщиха от правителствената пресслужба.

  Премиерът Борисов отбеляза, че вече всички населени места имат най-съвременните пречиствателни станции. „Като сълза вода излиза“, констатира премиерът при вида на съоръжението. Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат“, категоричен беше той и посочи, че в условията на пандемия бизнесът трябва да продължи да работи.

 • Петък, 29 Май 2020 12:50

Оставете коментар