Вторник, 04 Август 2020

Неделя, 05 Юли 2020 15:34

Явно някои хора много се страхуват… Чекмеджетата вече проговориха

Проф. Румен Гечев разкри в социалната мрежа, че депутатските му питания относно Държавната комисия по хазарта умишлено се отклоняват от Цвета Караянчева

 

 

С писмо до мен 054-06-699 от 1.07.2020 г. Председателят на НС г-жа Караянчева, ме уведомява, че отклонява въпроса ми за парламентарен контрол към министър-председателя г-н Борисов. Практически, г-жа Караянчева спира и отхвърля над 99% от въпросите към него под един или друг предлог, по традиция противоречащ на здравата логика.

Въпросът ми беше дали представителят на ДАНС в Държавната комисия по хазарта за последните пет години е докладвал устно или писмено на председателя на ДАНС за проблеми в хазартния сектор. И съответно, дали председателят на ДАНС е информирал г-н Борисов на тази тема, кога, под каква форма, какви мерки са взети. Защото излиза, че с прякото участие на ДАНС, под техния "поглед" 700 милиона лева държавна пара е отишла в джобовете на частни лица - хазартни играчи и очевидно прикриващи ги властимащи.

Явно някои хора много се страхуват да бъде разискван този въпрос публично, пред НС и пред българските граждани. Но....въпросите остават и на тях ще трябва да се отговаря не само пред НС, но и пред други институции и то скоро. Чекмеджетата вече проговориха.

Румен Гечев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар