Неделя, 20 Септември 2020

Вторник, 28 Юли 2020 14:11

Първият държавен и партиен ръководител обикаля с чувство на осквернено достойнство

"Това протестиращи ли са?", пита Първият ехидно. "Неее, това са подкрепящи!", бърза да превие гръбнак пред величието кметът на Враца

 

 

Жанрът "политическо риалити с елементи на обожание", който беше изобретен от СевдаТВ вече е в най-розовия си период. Поне това виждам от последното кинопроизведение за пътешествията на джипа из Враца. Участниците в шоуто се представят и след това с артистичния талант на Гошо от Почивка започват да рецитират успехи, постижения, строежи, усвоявания. "Демократически" реализъм. Главният герой на сценката кара джипа и задава уточняващи въпроси, за да не би някой да наруши правилата на жанра. Винаги трябва да се изтъква ръководната роля на партията и на първия държавен и партиен ръководител. След това се организира ентусиазирано посрещане от народните маси. Под жаркото лятно слънце са изтъпанили вероятно цялата общинска администрация на Враца, която трябва да гледа с обожание, възторг и еротично преклонение.

"Това протестиращи ли са?", пита Първият ехидно.

"Неее, това са подкрепящи!", бърза да превие гръбнак пред величието кметът на Враца.

Подкрепящите не са много ентусиазирани. Юношеският отбор на "Ботев" - Враца е изкаран да посреща Ръководителя. Раздават се аплодисменти. Започват предварително подготвените въпроси. Първият държавен и партиен ръководител веднага започна по конспекта - докарал е газ, строи пътища до Видин и Монтана и се къпе в обичливи погледи и народна любов. Следват няколко такива еротично напрегнати сценки. Само по едно време имаме нескриптиран момент. Една жена (враговете не спят, а се инфилтрират, за да развалят холивудската документалистика на кабинета) буквално взривява атмосферата като казва, че един път, който се строи сега Борисов е трябвало и е можел да го направи още преди 10 години. Орда от гербаджийски активисти изригват орално. Божеството трябва да бъде спасено. Виновен, разбира се, е Орешарски. Вън от тази сценка всичко останало е възвишено. Първият държавен и партиен ръководител обикаля с чувство на осквернено достойнство. Той строи. Той създава. Той прави история. Той е Бог на магистралите. А някакви лузъри, някакви наркомани, анархисти и хейтъри му искат оставката. Камерата на СевдаТВ е безсилна да предаде тази емоция. Разделяме се до следващото риалити, драги зрители...

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 28 Юли 2020 14:11
  Борисов яхна джипката в Родопите: Най-важното е - войната е между ГЕРБ и ДПС! Другите са за цвят

  Във Велинградско село премиерът бе посрещнат с бурни аплодисменти и с подкрепа да не подава оставка.

  Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа, но този път в Родопите и по-специално из селата във Велинградско. Той посъветва всички, които говорят, да дойдат в Родопите и да видят кой кой е, тъй като в смесените райони само ГЕРБ се изправяло срещу ДПС.

  Борисов бе посрещнат с бурни аплодисменти. Пред местните жители той поясни, че на площада и на жълтите павета искат оставка, а те му отговориха да не подава такава и, че те са с него. Те добавиха, че са били първото село в община Велинград, което е гласувало за ГЕРБ.

  „Ако тука не сме в Родопите толкова дейни, то къде? Да ми говорят за ислямски мисионери. Много хубаво говорят на жълтите павета, но да дойдат тук и да видят, освен ГЕРБ и ДСБ каква битка се води. Да видят колко имат от „Да България, Мая Манолова. Да дойдат и да видят и кметовете са само от тия две партии. Да дойдат и да видят кой кой е“, призова министър-председателят.

 • Вторник, 28 Юли 2020 14:11
  Гечев: Борисов е взел 30 млрд. заеми

  Нoвият външeн дълг oт 5 милиaрдa лeвa, кoйтo прaвитeлcтвoтo взe нямa нищo oбщo c кризaтa c КOВИД -19, кaктo упрaвлявaщитe твърдят.

 • Вторник, 28 Юли 2020 14:11
  Прокуратурата отговаря до дни на комисията LIBE за записите на Борисов

  Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията „LIBE“ между 25 и 28 септември. Два от въпросите са свързани с това дали се извършва разследване за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов, коментира заместник главният прокурор Даниела Машева в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ

  По думите ѝ прокуратурата не прави разграничения относно политическата принадлежност на лицата, към които се реализира наказателна отговорност.

  „За имотите в Барселона нашият отговор се подготвя. Извършва се проверка, назначени са данъчни ревизии. От месец юли е изискана информация от испанските власти по тяхното твърдение, че там се води разследване. Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното сътрудничество бихме желали да получим тези доказателства, за да се направи преценка оттук-нататък, съобразно събрания материал, как ще се процедира – дали има данни за извършено престъпление, коментира Митева.

  Общото събрание на прокурорите избира днес и следващата събота член от своята квота, който ще смени Машева във ВСС, след като тя зае поста на заместник главен прокурор.

Оставете коментар