Петък, 20 Септември 2019
Вторник, 13 Септември 2016 09:15

Янко Иванов: Върнах на държавата 84% от терена

Бизнесменът обясни сделката на Царските конюшни, не крие инвеститорския си интерес

Защитил съм държавния интерес с това, че съм й върнал 84%, заяви Янко Иванов, бизнесмен и собственик на земята под бившите царски конюшни.

През 2005 г. представляваната от него фирма сключила договор с регионалното министерство.

„Тогава дадох три етажа от моя сграда на държавата. Срещу тази сделка държавата ми предостави собственост на част от тази ъглова сграда в нея се помещава комисията за защита от дискриминация. Две години преди моята сделка същата тази държава е продала целия терен на друга частна фирма в пълно нарушение на законите. Наложи се, за да защитя своята собственост, да заведа дела. Заведох дела срещу тази фирма и срещу областната управа. След 11-годишна битка спечелих делата и държавата си върна 84% от терена”, посочи той пред bTV.

Иванов не пожела да даде конкретен отговор на въпроса какво точно планира да прави върху земята, която фирмата му придоби. „Търся да защитя своя инвеститорски интерес и да започна да получавам нещо след 11 години съдебни дела”, посочи той.

Скандалът с Царските конюшни се разрази, след като стана ясно, че частна фирма е купила земята срещу 90 лева на квадратен метър. Седемте и половина декара са продадени преди два месеца за общо 658 870 лева от областната управа в София. 

BIG5.BG             

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 13 Септември 2016 09:15
  Глоба за кметовете, които не съдействат за умъртвяването на домашни прасета

  На кметовете от Южна България, които не съдействат за умъртвяването на домашните прасета в дворовете, ще бъде наложена глоба

 • Вторник, 13 Септември 2016 09:15
  Зам.-министър на земеделието към ловците: Стреляйте на месо!

  Срещнахме се с министър Десислава Танева вчера с кметове от пазарджишките села и им обяснихме защо се налагат всички тези мерки за умъртвяването на прасетата на хората. Стигнахме до взаимен компромис и те се съгласиха да ни съдействат за реализиране на мерките, но поискаха отсрочка от една седмица, за да информират населението, за което искам да им благодаря за разбирането.

 • Вторник, 13 Септември 2016 09:15
  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители Ф-16

  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители. Гласуваха 210 народни представители. „За“ бяха 124, против – 83, а трима се въздържаха. За сделката гласуваха от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими. Ген. Попов обаче предложи повторно гласуване.

  Повече от три часа продължиха дебатите в Народното събрание за това дали да се даде зелена светлина за закупуването на осем изтребителя Ф-16 от Съединените щати. Прогнозната цена е 1,2  милиарда щатски долара.

  С гласовете на ГЕРБ, ОП, ДПС и двама независими беше отхвърлено предложението на БСП за отлагане със шест месеца на гласуването на договорите за Ф-16.

Оставете коментар