Понеделник, 24 Февруари 2020

Вторник, 13 Септември 2016 09:15

Янко Иванов: Върнах на държавата 84% от терена

Бизнесменът обясни сделката на Царските конюшни, не крие инвеститорския си интерес

Защитил съм държавния интерес с това, че съм й върнал 84%, заяви Янко Иванов, бизнесмен и собственик на земята под бившите царски конюшни.

През 2005 г. представляваната от него фирма сключила договор с регионалното министерство.

„Тогава дадох три етажа от моя сграда на държавата. Срещу тази сделка държавата ми предостави собственост на част от тази ъглова сграда в нея се помещава комисията за защита от дискриминация. Две години преди моята сделка същата тази държава е продала целия терен на друга частна фирма в пълно нарушение на законите. Наложи се, за да защитя своята собственост, да заведа дела. Заведох дела срещу тази фирма и срещу областната управа. След 11-годишна битка спечелих делата и държавата си върна 84% от терена”, посочи той пред bTV.

Иванов не пожела да даде конкретен отговор на въпроса какво точно планира да прави върху земята, която фирмата му придоби. „Търся да защитя своя инвеститорски интерес и да започна да получавам нещо след 11 години съдебни дела”, посочи той.

Скандалът с Царските конюшни се разрази, след като стана ясно, че частна фирма е купила земята срещу 90 лева на квадратен метър. Седемте и половина декара са продадени преди два месеца за общо 658 870 лева от областната управа в София. 

BIG5.BG             

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар