Сряда, 23 Октомври 2019
Вторник, 21 Май 2019 09:56

Андрей Слабаков: „Европейски съюз“ – филм с кофти сценарист и кофти режисьор

ВМРО има шанса да промени сценария, смята режисьорът, който е част от листата на войводите

- Г-н Слабаков, част сте от листата на ВМРО за предстоящите избори за Европейски парламент. Защо решихте да се включите в тази надпревара?

- Омръзна ми толкова години да гледам един и същи филм, озаглавен „Европейски съюз“, който изглежда е с хем кофти сценарист, хем с кофти режисьор. Наблюдавайки какви неща се случват в Европа, очевидно някой някъде е сбъркал. Отегчих се от това политическо мърморене, което слушаме непрекъснато. Някой трябва да отиде в Европейския парламент и да им обясни, че когато един закон е антиевропейски - пример за това е пакетът „Макрон“ - той не трябва да бъде разглеждан въобще. В настоящия мандат Ангел Джамбазки е лице на тази борба за защита на интересите на българския народ.

Аз лично избрах да съм част съм от листата на ВМРО, защото имаме сходни виждания да защитаваме българската кауза преди всичко. Нашето политическо семейство е България.

- Какво смятате да промените в Брюксел? Кои ще са каузите, които ще защитавате там?

- Сериозен проблем както на европейско, така и на национално ниво е високият процент на неграмотност сред населението. Говорим за милиони неграмотни. Това са хора, които са обречени на социално отхвърляне. Те са лесно манипулируеми и могат да бъдат купени лесно. Културата е област, в която европейските усилия и политики остават незабелязани и неразбрани. А там има много какво да се направи. Историческа България е основа на християнската цивилизация и тя е единствената в ЕС, която е от основателите на тази цивилизация. Не ми харесва, че изразът християнски ценности е подменен с европейски. Брюксел има нужда от активни депутати, а не от евробюрократи, които не защитават интересите на България.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Европа на нациите или федеративен съюз?

- Категорично съм против създаването на федеративни европейски щати. Ако бяхме с размерите и икономическото развитие на 90-милионна Германия, тогава щях подкрепям тази идея, но когато става дума за интересите на 7-милионна България, смятам, че Европа трябва да бъде на нациите, на националните държави. Всяка нация има своята идентичност, своята култура и традиции, които ако бъдат загубени и претопени, ще се превърнем в нещо като губерния. Ние сме стари самостоятелни държави. Всяка със свята история, култура и традиции. Няма как да се прилага универсален подход и да се налагат еднакви решения, които не работят.

- Как ще призовете избирателите да Ви подкрепят на 26 май?

- ВМРО е от малкото партии, които мислят в правилната посока. Притеснявам се обаче, че малко хора ще излязат да упражнят гласа си, защото не им се обяснява добре важността на европейските избори. Има много сфери, които зависят от ЕС и се приемат важни законодателни документи, които накрая ние само ратифицираме. Тоест, минават проформа в Народното събрание. Важно е на 26 май българите да излязат да упражнят правото си на вот и да изберат листата на ВМРО - БНД, защото в нея има достатъчно разумно мислещи хора, които са доказали любовта си към България и които неуморно бранят интересите на страна ни.

Източник: Трафик.Нюз

 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 21 Май 2019 09:56
  ВМРО агитира на турски в Пещера (видео)

  Скандална агитация на турски за кандидата за кмет на в Пещера д-р Николай Пенев! В каква партия се превръща ВМРО с турски послания, но и с членове на „Консерваторъ“ в листите си?

 • Вторник, 21 Май 2019 09:56
  Възможен арест на лидера на ВМРО в Гоце Делчев, той обаче се стяга за съветник

  Д-р Иван Канелов - лидерът на ВМРО в Гоце Делчев, лъже избирателите си, че не е той този, който е обвиняем за непредумишлено убийство на дете поради лекарска немарливост

 • Вторник, 21 Май 2019 09:56
  Цацаров отхвърли искането на ВМРО за закриване на Българския хелзинкски комитет

  Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли искането на ВМРО да упражни правомощията си и да предяви иск до съда за прекратяване дейността на Българския хелзинкски комитет (БХК).

  От партията на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов настояха това да се случи по Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНСЦ), но главният прокурор е преценил, че сигналът й е неоснователен. Мотивът на патриотичната политическа формация беше "недопустима намеса в съдебната система на България" по повод на предсрочното освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на българина Андрей Монов.

  Пресцентърът на прокуратурата публикува мотивите за решението на Цацаров, в отговор на искането, внесено от депутата Александър Сиди и кандидата за кмет на София от ВМРО Ангел Джамбазки на 30 септември.

Оставете коментар