Понеделник, 06 Юли 2020

Вторник, 08 Ноември 2016 16:56

Политолог: Разликата на балотажа ще бъде най-много процент

Резултатите на първия тур са изненадващи, смята Димитър Димитров

Балотажът на президентските избори ще бъде много оспорван и разликата между Румен Радев и Цецка Цачева ще бъде най-много един процент. Това прогнозира политологът Димитър Димитров.

„Седмицата наистина ще е гореща. При заявената подкрепа на ДПС за г-н Радев с нетърпение очакваме знаците на говорителите на Патриотичния фронт. Нищо чудно коалицията да проговори на разни езици.”, заяви Димитров пред „Дневник” и добави: „И след като Реформаторския блок в остатъчния си вариант декларира подкрепа за г-жа Цачева, а г-н Марешки "ще гласува" за г-н Манушев (по причина на земляческа и моряшка солидарност), на старта на решаващата за изборния резултат седмица разпределението на масивите гласове изглежда 50 на 50. И предвещава изборен резултат в рамките на около процент само в полза на следващия президент.”.

Димитров определи резултатите на първия тур като изненадващи. „Дори и да се отчетат тенденциите на сближаване на подкрепата за водещите кандидати от последната седмица, не съм допускал, че кандидатите на ГЕРБ ще получат едва 800 хиляди гласа, а подкрепената от БСП двойка – повече от 900 хиляди. Обратните числа изглеждаха по-вероятни. Категорично бе опровергано очакването ми за "рутинна" кампания и "рутинни" резултати.”, заяви той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар