Събота, 07 Декември 2019
Вторник, 28 Август 2018 12:45

Васил Филипов пред BIG5: “ГБС” и Симеон Пешов са опасни за България! Предупредих Борисов за него, сега нека премиерът отговаря за поразиите му!

"Във властта има посредствени хора, които ще ги запомним с щетите и с упадъка на България. Това, което направи Борисов и се хвана с Пешов, беше отврат. Нищо не свършиха в Булгартрансгаз, а само видяхме далавери. Досега няма нищо построено. Където са пипнали малко, е в пъти по-скъпо. Краде се!", коментира пред BIG5 бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов. 

- Г-н Филипов, кой носи вина за скандалните договори между "Главболгарстрой" и "Булгартрансгаз". 

- Симеон Пешов е велик строител, но това, че Бойко го набута да прави газопроводи, е провал и престъпление. През 1997 г. натиснах Пешов да построи сградата на „Булгаргаз“ в Люлин. Преди това беше една мижава мръсна къща. Направих я дворец! След това човекът продължи да съществува, но се хванаха с Бойко Борисов и провалиха всичко читаво, което можеше да се свърши като хората. Започнаха да строят навсякъде и с помощта на Борисов. На Бойко няма да му го простя! Преследвах го и му говорих да не загробва „Газстрой монтаж“. Това е негово престъпление. Това е велика фирма, на която по времето на соца американците дадоха два пъти ембарго за строителство на газопроводи. Продадоха се машините и сега Симеон Пешов е навсякъде и във всичко! За това Бойко трябва да отговаря!

- Защо компаниите на Пешов не могат да построят качествено газопровод?

- Защото не са лицензирани. Едно е да построиш някъде отклонение, друго е да правиш магистрален газопровод. Това са сериозни неща. През 1997 г. в онази мизерии и нямане направих лупинг за 1 година с „Газстрой монтаж“. Втория лупинг по времето на Костов го правиха 15 години. Третия лупинг е няколко пъти по-скъп. Наели са кьораво и сакато да строи и да краде. Накрая щели да строят хъбове… Съгласно конституцията, събира се сганта, правят избори, печелят ги и управляват. Всеки след това обаче трябва да отговаря какво е свършил! Нашата държава е в тотален упадък и избягаха милиони хора. Остават все повече некадърници, които управляват. Във властта има посредствени хора, които ще ги запомним с щетите и с упадъка на България. Това, което направи Борисов и се хвана с Пешов, беше отврат. Нищо не направиха в Булгартрансгаз, а само видяхме далавери. Досега няма нищо построено. Където са пипнали малко да построят, е в пъти по-скъпо. Перспективата е никаква. Прецакаха и интерконекторите. Ние бяхме готови. Ердоган клекна, още не се беше чифтосал с Путин, за да се врежем в турската газопреносна, мрежа. Можехме да получаваме газ и от Тюркменистан, и от Иран, и от Азербайджан. Всичко се провали заради комисионните. Тези хора вече не са само вредни, а и са опасни за съществуването на България.

Интервю на Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 28 Август 2018 12:45
  "Булгаргаз" съди "Топлофикация София" за 35 милиона лева

  "Булгаргаз“ е завела иск за 35 милиона лева, които са част от общите задължения на столичната топлофикация в размер на 120 милиона лева и са натрупани за една година. Тази мярка е предприета, тъй като има риск „Булгаргаз“ да не може да се разплати с доставчика си на гориво - руската компания „Газпром експорт“, обясни пред БНР изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов.

 • Вторник, 28 Август 2018 12:45
  "Булгаргаз" поиска по-висока цена на природния газ от октомври

  Причините за искането са по-високите тарифи за пренос на природен газ през Румъния

 • Вторник, 28 Август 2018 12:45
  ВАС забрани на "Булгартрансгаз" да преговаря с руския кандидат за "Турски поток" през България

  Със свое определение от 11 юли Върховният административен съд (ВАС) окончателно е забранил на държавната компания да подпише договор със свързаното с руската ТМК обединение "Газово развитие и разширение в България", докато не приключи окончателно спорът за отстраняването на саудитския консорциум "Аркад".

Оставете коментар