Неделя, 05 Юли 2020

Вторник, 28 Август 2018 12:45

Васил Филипов пред BIG5: “ГБС” и Симеон Пешов са опасни за България! Предупредих Борисов за него, сега нека премиерът отговаря за поразиите му!

"Във властта има посредствени хора, които ще ги запомним с щетите и с упадъка на България. Това, което направи Борисов и се хвана с Пешов, беше отврат. Нищо не свършиха в Булгартрансгаз, а само видяхме далавери. Досега няма нищо построено. Където са пипнали малко, е в пъти по-скъпо. Краде се!", коментира пред BIG5 бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов. 

- Г-н Филипов, кой носи вина за скандалните договори между "Главболгарстрой" и "Булгартрансгаз". 

- Симеон Пешов е велик строител, но това, че Бойко го набута да прави газопроводи, е провал и престъпление. През 1997 г. натиснах Пешов да построи сградата на „Булгаргаз“ в Люлин. Преди това беше една мижава мръсна къща. Направих я дворец! След това човекът продължи да съществува, но се хванаха с Бойко Борисов и провалиха всичко читаво, което можеше да се свърши като хората. Започнаха да строят навсякъде и с помощта на Борисов. На Бойко няма да му го простя! Преследвах го и му говорих да не загробва „Газстрой монтаж“. Това е негово престъпление. Това е велика фирма, на която по времето на соца американците дадоха два пъти ембарго за строителство на газопроводи. Продадоха се машините и сега Симеон Пешов е навсякъде и във всичко! За това Бойко трябва да отговаря!

- Защо компаниите на Пешов не могат да построят качествено газопровод?

- Защото не са лицензирани. Едно е да построиш някъде отклонение, друго е да правиш магистрален газопровод. Това са сериозни неща. През 1997 г. в онази мизерии и нямане направих лупинг за 1 година с „Газстрой монтаж“. Втория лупинг по времето на Костов го правиха 15 години. Третия лупинг е няколко пъти по-скъп. Наели са кьораво и сакато да строи и да краде. Накрая щели да строят хъбове… Съгласно конституцията, събира се сганта, правят избори, печелят ги и управляват. Всеки след това обаче трябва да отговаря какво е свършил! Нашата държава е в тотален упадък и избягаха милиони хора. Остават все повече некадърници, които управляват. Във властта има посредствени хора, които ще ги запомним с щетите и с упадъка на България. Това, което направи Борисов и се хвана с Пешов, беше отврат. Нищо не направиха в Булгартрансгаз, а само видяхме далавери. Досега няма нищо построено. Където са пипнали малко да построят, е в пъти по-скъпо. Перспективата е никаква. Прецакаха и интерконекторите. Ние бяхме готови. Ердоган клекна, още не се беше чифтосал с Путин, за да се врежем в турската газопреносна, мрежа. Можехме да получаваме газ и от Тюркменистан, и от Иран, и от Азербайджан. Всичко се провали заради комисионните. Тези хора вече не са само вредни, а и са опасни за съществуването на България.

Интервю на Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 28 Август 2018 12:45
  Руска агенция: Борисов се опитва да седне на два стола с "Балкански поток"

  В първия ден на лятото българският премиер Бойко Борисов, оценявайки мащабите на извършените работи от птичи поглед, обеща, че строителството на българския участък от газопровода "Турски поток" ще бъде завършено до края на настоящата година. От "Булгартрансгаз", която е инвеститор на проекта, потвърдиха, че министър-председателят е извършил инспекция, отчетоха извършените изкопни работи и дължината на положените по трасето тръби, но не пожелаха да уточнят предполагаемата дата на завършване на проекта. Забавянето (за 8 месеца е завършена едва една трета от проекта) София този път оправда с карантината заради коронавируса (видите ли, режимът на самоизолация бе свален едва на 1 юни).

 • Вторник, 28 Август 2018 12:45
  Проф. Атанас Тасев, енергиен експерт: Договарянето на 40% по-ниска цена на руски природен газ е безпрецедентно за България

  Договарянето на 40% по-ниска цена на руски природен газ е безпрецедентно за България. Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ енергийният експерт проф. Атанас Тасев. Новата договорена ценова формула ще се прилага със задна дата, заради което ще се наложи да бъдат върнати надвзети приходи от около 150 милиона лева, обясни той.

 • Вторник, 28 Август 2018 12:45
  Любомира Ганчева: „Булгаргаз“ се провали в преговорите с „Газпром“

  Зам.-председателят на АБВ коментира причините за исканата оставка на ръководството на „Булгаргаз“, както и пропусната възможност да се намали цената на природния газ в България, в интервю за радио „Фокус“

Оставете коментар