Събота, 08 Август 2020

Четвъртък, 27 Юни 2019 15:16

Бойко Борисов се качи и на мотокар

Премиерът инспектира строителните дейности по изграждането на магистрала „Европа“

„От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха голи поляни. До две години няма да остане празно място с този темп на строителство“. 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Икономическата зона София-Божурище. Премиерът отбеляза колко добре и качествено е изградена инфраструктура в индустриалната зона, която привлича все повече инвеститори, а заводите се изграждат един след друг, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят Бойко Борисов заедно с вицепремиера Томислав Дончев, с министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разгледаха новата логистична база на компанията JYSK, която се намира в индустриалната зона. Центърът на датската верига край Божурище е най-високото логистично съоръжение в България.

Строителството на логистичната база на JYSK започна през лятото на 2017 г., когато компанията обяви, че с инвестиция от 107 милиона евро ще изгради в България четвъртия си в света логистичен център, от който ще снабдява магазините си в България, Гърция, Румъния, Хърватска, Словения, Босна и Сърбия. Другите центрове на веригата са в Дания, Швеция и Полша.

Премиерът Бойко Борисов посети и завода за детайли за опаковъчни машини на германската група „Мултивак“, който също се намира в индустриалната зона в Божурище. „Не само че не си отиват инвеститорите, но дойдат ли – и надграждат“, акцентира премиерът Борисов при посещението си в индустриалната зона.

"Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва да бъде направен", разпореди министър-председателят, който покара и мотокар.

„От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха голи поляни. До две години няма да остане празно място с този темп на строителство“, коментира Борисов строителството.По отношение магистралата заяви: „Трябва да се стартира незабавно. Чухте какво казват от немските заводи – разпродадени са всички парцели на индустриалната зона. Не само че не си отиват, но идват и още повече. Като дойдат и още по-големите заводи и тази магистрала ще отеснее, още преди да я построят“.

снимка: БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар