Събота, 11 Юли 2020

Петък, 16 Август 2019 11:16

Българи във Валенсия: За какво ни е за консул прокурор с испански на ниво А2?

До момента петицията е подписана от над 1200 души, които настояват управляващите да обмислят какъв ще бъде ефектът за имиджа на България

 

Българи във Валенсия започнаха подписка срещу обявената от Министерството на външните работи номинация на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул на страната ни в испанския град. Мотивът на външно министерство за излъчването на Георгиев за поста е владеенето му на испански език и добрата му работа с правоохранителните органи.

„Идеята за петицията беше, че досега в консулството ни винаги е имало много грамотни хора. Допреди дни не бях чувал за този човек“, заяви пред БНР Пеци Петров, един от инициаторите на петицията.

„Българската престъпност спрямо останалата в Испания е почти нулева. Ние сме хора, които живеем и работим нормално. За какво ни е прокурор тук?“, допълни Петров.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Той сподели, че като администратор на различни страници в мрежата вижда много голяма подкрепа от хората и допълни, че до този момент към недоволството на сънародниците ни няма реакция от българските институции.

До момента петицията е подписана от над 1200 души, уточни Петров пред bTV и апелира от името на сънародниците си във Валенциия управляващите да обмислят какъв ще бъде ефектът за имиджа на България.

Организаторите на подписката са категорични, че не са обвързани политически.

„Този господин има ниво на езика А2, което тук е недопустимо за комуникация с испанските власти. Тук в Испания спецално има страшно силна борба срещу копупцията, преди 3 години вкараха 29 души на 351 години затвор и от България изпращат този господин... имаше няколко статии тук на испански за този господин... и от България го изпращат тук за консул”, заяви Пеци Петров.

източници: БНР, bTV

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар