Понеделник, 14 Октомври 2019
Четвъртък, 10 Октомври 2019 09:55

Пламен Георгиев събаря терасата си, за да бъде консул във Валенсия

Бившият шеф на КПКОНПИ и назначен за консул във Валенсия Пламен Георгиев започна сам да събаря навесите на терасата си

Това става два месеца след окончателното произнасяне на Община Слатина, че постройките са незаконни, предаде БТВ.

Вчера бившият шеф на антикорупционната комисия и бивш спецпрокурор започна събарянето на незаконното барбекю на терасата си, което условие му постави Борисов, за да замине във Валенсия.

Това е станало в сряда миналата седмица, когато министър-председателят Бойко Борисов е заявил на външния министтър Екатерина Захариева да предаде на Пламен Георгиев - или да си оттегли жалбата си до общината и веднага да премахне незаконните постройки на тарасата си или ще няма да замине като консул във Валенсия.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От проверката на Община Слатина стана ясно, че почти 60 кв. м от навесите са без необходимите строителни книжа. На Георгиев беше връчена заповед за събарянето им още в средата на август. Това се случва след настояването на премиера Бойко Борисов.

„Информация за събарянето получихме от медиите. Очакваме, когато Пламен Георгиев приключи с премахването на незаконния строеж, да ни информира, за да дойдем да констатираме и да приключим случая”, коментира Михаил Джурджин, началник на отдел "Контрол по строителството" в район „Средец” пред БТВ.

Той уточни, че има и други подобни случаи в район „Слатина”.

Пламен Георгиев обмисляше да обжалва решението за събарянето на терасата му. Той обаче оттегли жалбата след настояването на премиера Бойко Борисов. В момента се готви да замине за Валенсия, където ще бъде назначен като консул.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 10 Октомври 2019 09:55
  Атанас Славов: Има възможност КПКОНПИ да се превърне в нова спецслужба

  Възможно е Антон Славчев, който на практика беше и.д. председател на КПКОНПИ, да стане неин ръководител с промени в закона

 • Четвъртък, 10 Октомври 2019 09:55
  Бойко Борисов: "Апартаментгейт" ни разби

  Аз не се меся в изборите на този момент. Преди сме се месили на много места в страната. Сега оставих Изпълнителната комисия на ГЕРБ сама да си промотира местните избори.

 • Четвъртък, 10 Октомври 2019 09:55
  Контролно по испански за Пламен Георгиев

  Година след като е завършил курса с Оличен 6+ (на ниво B1), Пламен Георгиев е декларирал именно в автобиографията си, че владее испански начално ниво (А2). С други думи се е подценил, пишат организаторите-зевзеци в инфомация към ФБ събитието.

Оставете коментар